Hur man skapar en webbsida i Corel Draw

Snygga, grafikrika, professionella webbdesigner är inte begränsade till produkter som är byggda för webben. Ett program som länge har betraktats som den enda provinsen för grafikdesigners, CorelDraw erbjuder ett robust alternativ för att skapa webbplatser. För dem som inte har tid att investera i kurser om HTML-markering och webbprogrammering, erbjuder CorelDraw ett praktiskt alternativ för att utforma en professionell webbplats.

Bekant territorium

Hur man skapar en webbsida i Corel Draw

Om formatmallar, DIV, ankartaggar, JavaScript och andra HTML-märkningsspråk utgör ett främmande språk för dig, erbjuder CorelDraw en välkomnande, välbekant miljö för att bygga en helt funktionell, webbklar sida. CorelDraw låter dig bygga webbsidor ur ett rent visuellt perspektiv med hjälp av verktyg som delas mellan de flesta grafiska design och många ordbehandlingsprogram. Glöm att bygga kolumner baserat på pixelhöjd och -bredd, absolut eller relativ positionering, kommandon för att flyta åt vänster eller flyta åt höger. Med ett klick och ett drag kan CorelDraw rita ut kolumner, textrutor, sidhuvuden och sidfötter i perfekt storlek. Du kan göra snabba och enkla justeringar på idéer som inte ser helt rätt ut eller kasta dem som helt enkelt inte fungerar.

Bearbeta

Hur man skapar en webbsida i Corel Draw

CorelDraw använder begreppet vad du ser-är-vad-du-får. Allt du behöver göra är att rita de enskilda avsnitten på din webbplats - sidhuvud, sidfot, kolumner, textrutor - och CorelDraw skapar all den komplexa källkoden bakom kulisserna. Denna WYSIWYG-funktion gör CorelDraw attraktiv för dem som inte har tid att investera i att lära sig komplicerad HTML eller webbaserad programmering.

När du bygger din webbplats i CorelDraw exporterar du regelbundet ditt arbete som en HTML-sida till en fil på skrivbordet för att se hur din sida formar sig. När du har exporterat dubbelklickar du på HTML-filen för att ladda den i din favoritwebbläsare. Detta låter dig noggrant inspektera layouten i en webbaserad miljö utan att faktiskt publicera din sida på Internet. Om sidan behöver justeras, går du helt enkelt tillbaka till CorelDraw, gör justeringar och exporterar sedan den igen för att skapa en ny HTML-fil.

Fördelar och nackdelar med CorelDraw som en webbplatsbyggare

Förmågan att utforma attraktiva, fullt fungerande webbsidor utan expertkunskap om HTML-markering och webbaserad programmering är en klar fördel med att använda CorelDraw som webbdesignmotor. Ett annat plus är programmets karaktär som grafikdesignverktyg. CorelDraw återger vektorbilder, som är baserade på geometriska linjer som kommer fram genom matematiska uttryck. Resultatet är en renare, skarpare linje än du kan producera i pixelbaserade rasterbilder. Att lära sig att använda de grafiska designfunktionerna i CorelDraw öppnar kreativ frihet och bibehåller estetisk renhet när det är dags att skapa logotyper och annan grafik som är egen för din webbplats.

Var dock försiktig. Medan CorelDraw erbjuder designfunktioner med en subtil inlärningskurva, matar programmet ut tabellbaserad HTML. Denna typ av HTML-markering faller ofta under Worldwide Web Consortium-standarder och det kan skapa kompatibilitetsproblem från en webbläsare till en annan. Även om det verkligen är möjligt att designa en helt funktionell webbplats med endast CorelDraws WYSIWYG-funktionalitet, kan du behöva förstärka designen med en kunskap om HTML-märkning och W3C-erkända dokumenttyper. Problem med HTML-markering spelar vanligtvis in med mer komplexa webbsidor, så en bra tumregel är att designa sidor med enkelhet i åtanke.

Corel Website Creator i X6

Snygga, grafikrika, professionella webbdesigner är inte begränsade till produkter som är byggda för webben. Ett program som länge har betraktats som den enda provinsen för grafikdesigners, CorelDraw erbjuder ett robust alternativ för att skapa webbplatser. För dem som inte har tid att investera i kurser om HTML-markering och webbprogrammering, ...

Släppet av Corel X6 creative suite innehåller Corel Website Creator, ett mycket avancerat WYSIWYG-webbredigeringsverktyg. Detta program ger dig möjlighet att designa din webbplats med förkonfigurerade mallar och verktyg som lägger till den typ av dynamisk funktionalitet som ses på de flesta moderna webbplatser. Det eliminerar också problemen som orsakas av tabellbaserad HTML-utmatning med ett redigeringsverktyg för formatmallar och fördesignade stilmallar. Corel Website Creator är lika mycket en författarplattform som en inlärningsmiljö. Det kan hjälpa dig att få en bättre förståelse för vad som händer under huven på en av de imponerande webbplatserna du ser på Internet.