Min dator känner inte igen en CD i spelaren

CD-ROM-enheter kan ibland vara kräsna när det gäller vilket media de vill läsa, speciellt om du försöker ge dem en av dessa CD-R- eller CD-RW-skivor. Problemet uppstår främst på grund av dåliga drivrutiner, men ibland beror det på en smutsig eller repad yta på din CD. Ditt operativsystem ger dig ett verktyg för att uppdatera drivrutiner för din CD-ROM-enhet.

Ta ut den problematiska skivan ur enheten och titta på dess yta, särskilt om du får ett “CRC” -fel på din dator när du försöker läsa eller kopiera från skivan. Om du ser en smutsig yta, torka av den med en torr trasa. Om du ser djupa repor kan din CD-enhet ha problem med att läsa den på grund av detta och tyvärr har du inget sätt att fixa djupa repor. Använd en annan skiva istället.

Sätt tillbaka skivan i enheten och gå till "Start" -menyn.

Klicka på "Kontrollpanelen" och klicka på "System och säkerhet."

Klicka på "System" och gå till länken "Enhetshanteraren".

Expandera "DVD / CD-ROM-enheter", högerklicka på enhetens namn och klicka på "Uppdatera drivrutinsprogramvara." Välj att låta datorn ansluta till Internet och hitta nya drivrutiner och följ installationsguiden när den installerar nya drivrutiner. Testa CD: n igen. Om det inte fungerar, prova bara en annan disk. Du måste ha en dålig CD.

Tips

Undvik att lämna dina CD-skivor på golvet eller på ett bord. Placera dem alltid i fodral och håll dem rena. Rengör dem inte tvångsmässigt, eftersom det också skadar dem. Detta hjälper till att förhindra Cyclic Redundancy Check (CRC) -fel och andra otäcka saker som kan förhindra att din skiva läses.