Är Kindles bakgrundsbelyst?

Amazon Kindle debuterade 2007 och fångade snabbt uppmärksamheten hos ivriga läsare och sålde ut på bara 5,5 timmar på lanseringsdagen. Under åren sedan har Amazon introducerat en stadig ström av nya Kindle-typer och modeller; men fram till debut av Kindle Fire 2011 visade ingen av Kindles bakgrundsbelysning.

Bakgrundsbelyst Kindles

Kindle-modellerna i Kindle Fire-serien är de enda Kindle-modellerna med bakgrundsbelysning. Den ursprungliga Kindle Fire, som introducerades 2011, var den första Kindle som hade bakgrundsbelysning och en färgpekskärm. Denna modell följdes av Kindle Fire HD, Kindle Fire HD 8,9 tum och Kindle Fire HD 4g LTE 8,9 tum modeller 2012. Alla Kindle Fire-modeller är fullfärgs pekskärm Kindles med bakgrundsbelysning. De mindre Kindle Fire-modellerna är 7 tum och de större modellerna är 8,9 tum, med lagringskapacitet på 16, 32 och 64 GB.

E-Ink Pearl Kindles utan bakgrundsbelysning

De första tre generationerna av E-Ink Pearl Kindles har ingen bakgrundsbelysning. Dessa E-Ink Pearl-teknik Kindles har en skärm som är avsedd att replikera den tryckta sidan i elektronisk form så nära som möjligt. Kindle, Kindle 2, Kindle DX, Kindle 3, Kindle Touch och Kindle Keyboard-modeller tillhör alla denna grupp, och ingen av dessa modeller har belysning av någon typ. Bristen på bakgrundsbelysning leder till att vissa användare fäster ett externt boklampa för läsning i svagt ljus.

E-Ink Pearl Kindle med frontbelysning

Kindle PaperWhite, ett tillskott i slutet av 2012 till Kindle-familjen, skiljer sig från andra Kindle-typer på grund av dess frontbelysning. PaperWhite-skärmen är E-Ink, liknar tidigare Kindle-typer som inte är eld. PaperWhite har dock 62 procent fler pixlar för högre upplösning och 25 procent högre kontrast än tidigare E-Ink Kindles. De andra E-Ink Kindles är varken bakgrundsbelysta eller upplysta av någon annan typ av ljus, så PaperWhites förmåga att skapa en "perfekt läsupplevelse under alla ljusförhållanden" med hjälp av belysning ovanifrån gör den unik.

Skillnader i batteritid

Batterilivslängden skiljer sig mycket mellan modeller med Kindle-bakgrundsbelysning och modeller med icke-bakgrundsbelysning. Kindle Fire-batteriets livslängd sträcker sig från 8,5 till 11 timmar vid kontinuerlig användning, med Kindle Fire HD-modellerna längre. De icke-bakgrundsbelysta tändarna har dock en batteritid som sträcker sig från tre veckor upp till åtta veckor när den trådlösa funktionen är avstängd, med Kindle DX som håller kortare tid och Kindle Keyboard 3G och Kindle PaperWhite håller längre.