Hur man installerar Tiny Paraply på Linux

TinyUmbrella är ett program som låter dig sammanställa och spara SHSH-krypteringssignaturer för tidigare versioner av Apples firmware så att du kan återställa till dessa versioner till din iPod eller iPhone. TinyUmbrella är skriven i Java, så du kan installera den på vilken dator som helst som har en version av Java installerad, inklusive Windows-, Mac- och Linux-maskiner. TinyUmbrella körs oberoende av iTunes, så att du kan återställa äldre versioner av firmware med en Linux-maskin, även om iTunes inte har en Linux-version. TinyUmbrella-versionen för Linux stöds inte.

Steg 1

Ladda ner JAR-arkivfilen för TinyUmbrella på din Linux-maskin. Den senaste versionen för Windows och Mac kan vara nyare än den senaste stabila versionen för Linux.

Steg 2

Öppna ett terminalfönster. I Ubuntu, den mest populära Linux-distributionen, håller du ned "Ctrl" och "Alt" -tangenterna samtidigt och trycker sedan på "T" för att starta terminalfönstret.

Steg 3

Ange "sudo apt-get install sun-java6-bin, sun-java6-jdk" i terminalfönstret utan citattecken för att installera Java på din Linux-maskin. Detta kommando kan variera beroende på vilken Linux-distribution du kör. Ange ditt lösenord när uppmaningen dyker upp. Tryck på "Y" -tangenten när Java-licensavtalet kommer upp för att acceptera det.

Steg 4

Ange "cd ~ / nedladdningar" i terminalfönstret för att komma till nedladdningsmappen i din hemmapp. Det här är standardmappen för nedladdningar. Om du laddade ner TinyUmbrella till en annan mapp, använd kommandot "cd" för att navigera till den mappen istället.

Ange "java -jar tinyumbrella-4.21.05.jar" för att köra installationsguiden TinyUmbrella. Låt installationen slutföras innan du kör TinyUmbrella.