Hur du ringer samtal på iPhone till Bluetooth-headset

Om du vill kan du dirigera samtal på iPhone till ditt Bluetooth-headset under telefon- och FaceTime-samtal. Nedan följer stegen för att dirigera samtal på iPhone till Bluetooth-headset.

Rutt samtal på iPhone till Bluetooth-headset

När du har ett samtal eller FaceTime-samtal på din iPhone dirigeras ljudet genom de inbyggda högtalarna på din iPhone. På samma sätt dirigeras din egen röst genom den inbyggda mikrofonen på din iPhone.

Men din iPhone har en funktion "Call Audio Routing" som är något begravd i iOS-tillgänglighetssviten och detta gör att du automatiskt kan dirigera iPhone-samtal till Bluetooth-headset.

Som du kan föreställa dig, genom att dirigera samtal på din iPhone till Bluetooth-headset kan du gå handsfree och fortsätta arbeta på din Mac eller fortsätta göra vad du är upptagen med.

Kontrollera Bluetooth-anslutningen på din iPhone

Innan du går igenom stegen för att röra iPhone-samtal till Bluetooth måste du se till att Bluetooth-anslutningen fungerar korrekt på din iPhone.

När alternativet Bluetooth är aktiverat på din iPhone ser du en Bluetooth-ikon i statusfältet på din iPhone. Om du inte ser en Bluetooth-ikon i statusfältet betyder det att Bluetooth är inaktiverat på din iPhone eller att inga Bluetooth-enheter har parats ihop med din iPhone.

För att aktivera Bluetooth på din iPhone, öppna Inställningar> tryck på Bluetooth> på nästa skärm, slå på alternativet för Bluetooth.

Om du ännu inte har parat ditt Bluetooth-headset med iPhone kan du följa stegen enligt den här artikeln: Så kopplar du Bluetooth-headset med iPhone.

Rutt samtal på iPhone till Bluetooth-headset

Nu när Bluetooth fungerar på din iPhone och ditt Bluetooth-headset är parat med iPhone kan du följa stegen nedan för att dirigera samtal på iPhone till Bluetooth-headset.

1. Öppna Inställningar på din iPhone

2. Bläddra ner på inställningsskärmen och tryck på Allmänt.

3. Bläddra nedåt på skärmen Allmänna inställningar och tryck på Tillgänglighet.

4. Bläddra nedåt på skärmen Tillgänglighet och knacka på Samtalsljudruting.

5. På skärmen Audio Routing klickar du på alternativet Bluetooth Headset för att dirigera samtal på iPhone till ditt Bluetooth Headset.

Obs! Om du väljer alternativet “Högtalare” dirigeras samtal till högtalartelefonen på din iPhone, medan du väljer Bluetooth-headset dirigerar samtal till Bluetooth-headset ihopkopplat med din iPhone.