Hur man lättar en mycket mörk video

Att addera ljus till en mörk video korrekt är en känslig process som går mycket längre än att bara klicka på en knapp i ett visst videoredigeringsprogram. Lär dig alla saker du behöver ta hänsyn till när du försöker lysa upp en mycket mörk video här.

Programvara för videoredigering

Innan du försöker redigera bilder, se till att du har en tillräcklig redigeringssvit. Det finns många alternativ som sträcker sig från nybörjare och hemanvändning till professionell kvalitet och studiokvalitet. Nybörjarprogramvarualternativ inkluderar Lightworks, Shotcut, Hitfilm Express och VSDC Free Video Editor. Dessa programalternativ är ofta mer än tillräckliga för grundläggande videor som behöver bli lättare.

Om videon är ganska mörk eller om du bara vill ha ett mer professionellt slutresultat, överväg att använda betalda professionella program. Betalda program inkluderar CyberLink PowerDirector, Corel VideoStudio, Adobe Premiere Pro, Pinnacle Studio och Apple Final Cut Pro.

Ljusstyrka och kontrast

Det enklaste sättet att lysa upp ett mörkt videoklipp är att helt enkelt öka ljusstyrkan och justera kontrastförhållandet. Detta kan göras med valfri gratis eller betald programvara för videoredigering. Mer avancerad programvara ger dig fler alternativ, till exempel specifik nivåjustering. Att bara öka ljusstyrkan och justera ljusnivåer kan ofta granulera en bild och minska den totala kvaliteten på din video. Var försiktig när du justerar en videos ljusstyrka om högkvalitativa resultat är det främsta problemet.

Färgjustering

I de flesta fall är det bästa sättet att öka den totala ljusstyrkan i en video att justera färgerna snarare än ljusnivåerna. Genom att fixa en videos vitbalans och nyanser kan du ställa in stämningen och göra vissa bilder mer levande och mindre bleka utan att offra den övergripande kvaliteten. Färgbalans och justeringar gör att du kan få en video att se ljusare ut utan att den ser överexponerad eller granulerad ut, vilket ofta händer när du bara justerar ljusstyrkan.

Andra överväganden

Om videon som redigeras är något som kan tas om, till exempel ett filmprojekt eller manusarbete, överväg att göra om scenen i bättre belysning eller öka ljusstyrkan i kamerans eller telefonens videoinspelningsinställningar.

Om videon inte kan tas om, till exempel en video av en konsert eller ett familjeevenemang, prova olika redigeringsmetoder för att öka ljusstyrkan och välj den personliga preferensen när du väljer projektets slutliga utseende.

Ta en paus från att redigera ditt projekt regelbundet för att förhindra trötthet i ögonen. Rådgör alltid med andra för deras åsikter under hela redigeringsprocessen för att säkerställa slutresultatet av högsta kvalitet.