Skydda dig mot RFID: skrämmande spårningsteknik

En läskig ny spioneringsteknik som heter Radio Frequency Identification - känd av sin förkortning RFID - börjar dyka upp på produkter du köper i butiker som Walmart, och den kan användas för att spåra alla dina drag.

Skydda dig mot RFID: skrämmande spårningsteknik

Vad är RFID?

RFID är en spårningsteknik. Den använder små mikrochips anslutna till miniatyrantenner för att spåra objekt på avstånd. Detta chip och antennkombination kallas en RFID-tagg. Du kan se en typisk RFID-tagg här i diagrammet. Varje tagg innehåller ett ID-nummer som unikt identifierar det objekt som det är fäst till. Det är som ett personnummer för saker.

Skydda dig mot RFID: skrämmande spårningsteknik

RFID-taggar spåras av RFID-läsanordningar. Dessa RFID-läsare samlar in information från RFID-taggarna via radiovågor, som liknar radiovågorna som gör att du kan lyssna på din favorit FM-radiostation. RFID-radiovågor, som FM-radiovågor, färdas osynligt genom fasta föremål som plånböcker, ryggsäckar, plånböcker och shoppingkassar.

Hur håller RFID-system koll på artiklar?

RFID-läsare samlar in och bearbetar information från matchande RFID-taggar när de är inom läsintervallet. Eftersom varje RFID-tagg innehåller ett unikt ID-nummer och är associerat med ett specifikt objekt, är det möjligt att länka objekt till specifika kunder i kassan. Detta gör det möjligt att spåra dem framöver. Det finns några preliminära planer för att titta på taggarna hela tiden, långt efter köpet, var som helst i världen, genom en kommande infrastruktur som kallas ”sakernas internet”.

RFID-taggar är lätta att dölja. De kan klämmas in i prisetiketter, gömda i sulorna på skorna, tryckas på lådor och till och med vävas direkt i tyg- och klädetiketter. Just nu kanske du har en RFID-tagg i ett lojalitetskort eller på ett kreditkort och inte vet det!

rfid, radio, butiker, som, taggar, till och med, vågor, eftersom, planer, kraft, offentligt, spår, flytta, spårning, mikrochips

De flesta RFID-taggar får sin kraft från läsarenheten så att de inte behöver batterier. Med inga delar att slita ut kan de överföra spårningsinformation till RFID-läsare på obestämd tid. Och RFID-läsare själva kan döljas. Vi har sett planer på att bädda in dem i golv, dörröppningar, takplattor och butikshyllor. Detaljhandelslogistikavdelningarna motiverar att investera i RFID eftersom det låter dem alltid hitta butikslager och se till att hyllorna håller lager. Marknadsföringsavdelningar, å andra sidan, älskar tanken på att använda RFID för att samla intima data om kunderna genom att spåra deras rörelser och i hemlighet skanna innehållet i deras fickor, plånböcker eller ryggsäckar.

Skydda dig mot RFID: skrämmande spårningsteknik


Den här allomfattande synen på röntgen är därför vi fick smeknamnet RFID-mikrochips ”spionchips”.

Vi fick nedgången på RFID genom att delta i branschkonferenser och avslöja en cache med topphemliga dokument som beskriver hur globala företag och myndigheter hoppas kunna använda RFID-märkta föremål för att spåra konsumenter inte bara i butiker utan i offentliga utrymmen och till och med privata hem. .

Om allt detta låter oroligt, försäkrar vi dig att det inte är det. IBM har patenterat något som det kallar en ”person tracking unit” som kan spåra personer som bär och bär RFID-märkta föremål på offentliga platser som museer, köpcentra, teatrar och bibliotek - även hissar och offentliga toaletter.

Skydda dig mot RFID: skrämmande spårningsteknik

Tyvärr är IBM inte ensam. AT&T, Procter & Gamble, NCR och andra stora företag har alla utvecklat lika skrämmande sätt att missbruka tekniken. Och övergrepp har redan inträffat. Kolla in dessa länkar för att se hur Gillette och Procter & Gamble gömde RFID-taggar i oskadliga produkter och sedan utlöste dolda kameror för att titta på människor.

RFID erbjuder företag en enorm kraft att lära sig mer om sina kunders beteende, leverera målinriktad reklam och till och med bestämma vilka kunder som förtjänar service på topphyllan och vilka som ska behandla dåligt för att avskräcka dem från att handla i sina butiker. Kraften flyter dock på ett sätt. I sin glupska världsbild är marknadsförare övervakare och manipulatorer, vi kunder är övervakade och manipulerade.

RFID är helt klart inte i mitt bästa. Hur skyddar jag mig?

Det är inte lätt att undvika RFID, eftersom taggar kan döljas så enkelt i de saker du köper. Den goda nyheten är att vi har larmat i ett tidigt skede medan det fortfarande finns tid att hindra företag från att omsätta sina hemska idéer i praktiken. Här är vad du kan göra:

rfid, radio, butiker, som, taggar, jämnt, vågor, eftersom, planer, kraft, offentligt, spår, flytta, spårning, mikrochips

1. Lär dig om RFID. Vår bästsäljande bok Spychips: Hur stora företag och myndigheter planerar att spåra varje rörelse med RFID detaljer där RFID planeras. Boken finns i många bibliotek och kan hittas ny och användas i bokhandlar och online. Du kan läsa den roliga introduktionen av den berömda sci-fi-författaren Bruce Sterling, och du kan läsa det första kapitlet gratis.

2. Registrera dig för att få information om RFID och andra invasiva spårningsplaner via vår webbplats www.spychips.com. (Obs! Ursäkta vårt damm. Vi håller på att renovera vår webbplats, men CASPIAN-nyhetsbrevets registreringsformulär fungerar.)

3. Fråga butikerna om de använder RFID och i så fall var och hur. Om de använder den på konsumentprodukter, rekommenderar vi att du undviker butiken, eller åtminstone kräver att RFID-taggar på de saker du köper tas bort eller permanent inaktiveras i kontrollstället. Obs! Enligt vår åsikt är att ta bort och inaktivera RFID butikens moraliska ansvar. Dess inte en börda som de bör överföra till dig, kunden.

4. Slutligen, hjälp oss att sprida ordet om nackdelarna med RFID. Dela länkar till den här artikeln med vänner, kollegor och nära och kära. Om vi ​​arbetar tillsammans och låter butiker veta att vi inte kommer att tolerera att vi spåras, måste de hedra vår kollektiva makt eller dö en långsam, kostsam död. Vi konsumenter har mer kontroll än vi inser, eftersom butiker är beroende av våra shoppingdollar. Ge ditt ekonomiska stöd till återförsäljare som sätter kunderna först!

Till nästa gång,

Katherine & Liz

Gå med i integritetsrevolutionen genom att byta till StartPage.com, den privata sökmotorn, och använda StartMail.com-krypterad e-post, båda projekten Katherine har hjälpt till att utveckla. Du kan fånga Katherine på radio varje dag på www.kmashow.com. Och läs vår bok, Spychips, för att lära dig mer om integritetsinvaderande teknik och hur du kan besegra den.

Fotokrediter: spychips.com, Katherine Albrecht, ghacks.net, Checkpointsystems.com, Texas Instruments, uspto.gov, Thomas Nelson