Hur man laddar ner musik lagligt till Windows Media Player

När du hör frasen "nedladdning av musik" är det bara naturligt att anta att någon gör upphovsrättsintrång via Internet. Så är dock inte nödvändigtvis fallet hela tiden. Du kan använda Windows Media Player (eller mer specifikt den digitala mediebutiken som är inbyggd i programmet) för att lagligt ladda ner musik till både datorns hårddisk och ditt Windows Media Player-bibliotek.

Steg 1

Klicka på "Start".

Steg 2

Klicka på "Alla program".

Steg 3

Klicka på "Windows Media" och sedan "Windows Media Player" för att starta Windows Media Player-programvaran på din dator.

Steg 4

Klicka på knappen "Bläddra bland alla onlinebutiker" i det nedre vänstra hörnet av Windows Media Player-programfönstret. Detta tar dig till en ny skärm där du kan välja en av de fyra kompatibla onlinemusikbutikerna du vill ladda ner musik från. För att göra ditt val, klicka på logotypen för den butik du vill använda.

Sök efter en låt du vill ladda ner. Du kan söka efter artist, genre, spårnamn eller albumnamn. När du har hittat en låt som du är intresserad av att ladda ner klickar du en gång på knappen "Ladda ner". Vissa låtar kostar pengar att ladda ner (priserna är som markerade), medan andra kommer att vara gratis (och tydligt anges som gratis). Om du behöver betala för en låt måste du göra det med ett betalkort eller kreditkort. När du har inlett betalningen kommer musiken att laddas ned lagligt till ditt Windows Media Player-bibliotek och samtidigt sparas på datorns hårddisk.