Hur man använder WhatsApp på PC utan mobiltelefon

WhatsApp är i princip utformat för att användas på mobiltelefoner med ett aktivt telefonnummer. Det är dock också möjligt att använda WhatsApp på PC utan mobiltelefon.

Använd WhatsApp på PC utan mobiltelefon

Det finns flera sätt att använda WhatsApp på PC eller Mac, varje metod har sina egna fördelar och nackdelar enligt listan nedan.

1. Android SDK : Installera och konfigurera Android SDK tar tid och använder en god mängd resurser på din PC.

2. Android-emulatorer : Android-emulatorer som “BlueStacks” eller “Andy” skapar en Android-liknande miljö på din PC, så att du kan köra Android-appar, inklusive WhatsApp.

3. Programvara från tredje part : Det finns några tredjepartsprogram som är utformade för att köra WhatsApp på PC. Vi kan dock inte rekommendera någon av dem eftersom vi inte har provat något av dessa program.

4. WhatsApp Web : Att använda skrivbordet eller webbversionen av WhatsApp är det officiella sättet att använda WhatsApp på PC.

Denna metod kräver dock fortfarande att du har en smartphone med ett aktivt WhatsApp-konto som körs.

I allmänhet är WhatsApp Web inte ett oberoende eller fristående program, utan lyckas bara kopiera eller spegla ditt mobila WhatsApp-konto på den större skärmen på din PC eller Mac.

Därför använder vi i den här guiden en Android-emulator som heter 'BlueStacks' för att självständigt köra WhatsApp på PC utan att behöva ha ett WhatsApp-konto på din mobiltelefon.

1. Använd WhatsApp på PC utan att använda BlueStacks

Som nämnts ovan skapar BlueStacks en mobiltelefonliknande miljö på din PC, som låter dig köra Android-appar som WhatsApp på din PC.

Så, det första steget är att ladda ner och installera BlueStacks Android Emulator på din PC och sedan ladda ner och installera WhatsApp på din PC.

1. Öppna Chrome eller någon annan webbläsare på din dator och gå till bluestacks.com.

2. När du är på bluestacks.com, klicka på Ladda ner BlueStacks-knappen för att ladda ner BlueStacks på din dator.

3. När BlueStacks har laddats ner dubbelklickar du på den nedladdade filen för att påbörja installationen av BlueStacks på din dator.

4. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen av BlueStacks Application på din PC eller Mac.

5. När BlueStacks har installerats öppnar du applikationen genom att klicka på BlueStacks-ikonen.

6. När du har öppnat BlueStacks bör du kunna se WhatsApp i listan över populära appar som listas av BlueStacks. Om inte kan du söka efter WhatsApp genom att skriva i BlueStacks sökfält.

7. När du hittat WhatsApp klickar du på knappen Installera för att ladda ner och installera WhatsApp på din dator.

8. När WhatsApp har laddats ner och installerats öppnar du WhatsApp genom att klicka på WhatsApp-ikonen på din dator.

9. Därefter uppmanar WhatsApp dig att ange ditt telefonnummer så att du kan få en verifieringskod från WhatsApp.

Du kan ange ditt hemtelefonnummer om du inte har ett mobilnummer.

10. När du har angett hemtelefonnummer ser du ett meddelande om verifiering som misslyckades på din dator. Klicka bara på alternativet Call ME.

11. Du får ett automatiskt meddelande från WhatsApp på ditt hemtelefonnummer. Lyssna på meddelandet och notera verifieringskoden.

12. Ange verifieringskoden i popup-fönstret på din dator (se bild nedan).

När du har angett verifieringskoden ser du ditt WhatsApp-konto på din dator.

Starta en chatt med någon av dina kontakter för att se om WhatsApp fungerar korrekt på din dator utan att använda en mobiltelefon.