Saker att göra för att öka mottagningen av mobiltelefoner

Du kör på en avlägsen grusväg och du måste ringa ett samtal - men din mobiltelefon är i en död zon och får ingen signal. I stället för att bara kasta upp dina händer i avsky och köra tills du får mottagning, finns det ändringar du kan göra på din telefon samt produkter du kan använda för att öka din trådlösa mottagning.

Föredragna uppdateringar av roaminglistor

PRL är förkortningen för "Preferred Roaming List." Denna information berättar för din telefon vilka mobiltelefontorn som ansluter till nätverket där den körs och i vilken ordning du ska ansluta till torn i ditt område. Sprint skickar ut dessa uppdateringar automatiskt. du har nog inte insett att din telefon har tagit emot dem. Sprint låter dig också uppdatera din PRL manuellt med knapparna på din mobiltelefon. Gå till huvudmenyn och välj "Inställningar" följt av "Telefoninfo" och "Uppdatera PRL." Det tar mindre än en minut för din telefon att uppdateras automatiskt.

Verizon erbjuder ett annat sätt att uppdatera din PRL. Slå först "* 228" på din mobiltelefon och tryck på "skicka". Lyssna på menyalternativen och välj Alternativ 2. Om du väljer det här uppdateras telefonen automatiskt så att den inkluderar din leverantörs nuvarande nätverk. Vänta tills den automatiska rösten säger att uppdateringsprocessen är klar innan du lägger på.

Signalförstärkare och förstärkare

Tidningen "PC World" delar upp dessa produkter i två kategorier: signalrepeater och femtoceller. Signalförstärkare - även kallade boosters - agerar genom att förstärka signalen som skickas från mobiltelefontorn och stärka din mottagning. Säljs av tredjepartsföretag, några populära varumärken inkluderar Wi-Ex's ZBoost och produkter från Wilson Electronics.

Femtoceller

Femtocells - som använder nyare teknik än signalförstärkare och boosters - är vanligtvis anslutna till den trådlösa routern i ditt hem. De fungerar som mini-mobiltelefon torn och kan generera en fem-bar mobiltelefon signal till vilken telefon som helst inom 2500 fot. De säljs av trådlösa leverantörer, inklusive Verizons Network Extender, AT & Ts 3G MicroCell och Sprints Airave.

Omvärdera din operatör

Vissa operatörer rullar ut större nätverk med mer kraftfulla signaler. Både Verizon och Sprint erbjuder 3G-nätverk; Sprint erbjuder också ett 4G-nätverk. Dessa nätverk kan öka storleken och styrkan på din signal, men de är bara tillgängliga på vissa telefoner och i vissa delar av landet. Besök din trådlösa leverantörs webbplats för att se en karta över deras täckningsområde och jämföra den med täckningskartan från andra nätverk.

DIY-förändringar

Det finns andra, mindre konventionella sätt att öka din mobiltelefons signal. Webbplatsen WiseBread.com erbjuder flera alternativ för att öka mottagningen, till exempel att fästa en bit isolerad tråd eller ett gem på telefonens antenn. Paul Michael, redaktör för WiseBread, säger att han har provat dessa tekniker med måttlig framgång. Mobiltelefonleverantörer rekommenderar dock inte dessa ändringar, eftersom de kan skada din telefon och upphäva villkoren för eventuell garanti som du har köpt från din trådlösa operatör.