Hur man konverterar kommersiella VHS-band till DVD på en dator

För filmälskare med en betydande investering i VHS-filmer har övergången till DVD varit en blandad välsignelse. Många filmer har inte släppts på DVD på nytt och videoband förlorar mycket av sin kvalitet över tiden. Lyckligtvis tillåter "fair-use" -bestämmelserna i amerikansk upphovsrättslag skapande av säkerhetskopior av dina gamla band och konvertering till DVD. Med tillägget av några tillbehör ger din dator dig allt du behöver för att överföra de flesta filmer.

Steg 1

Anslut videobandspelarens ljud- och videoutgångar eller S-videoutgång till motsvarande ingångar på datorns grafikkort, om det finns. Om din dator inte har ett grafikkort med inspelningsfunktion kan du installera ett separat videokort eller köpa en extern videoinspelningsenhet som ansluts till datorns USB-portar.

Steg 2

Kör Windows Live Movie Maker - notera att Windows 7 inte inkluderar Movie Maker med operativsystemet; du måste ladda ner den från Windows Live-webbplatsen (se Resurser). Välj "Video Acquire Wizard" från "Importera" -menyn. Detta kommer att hitta din videobandspelare och uppmana dig att välja dina importalternativ. Välj DV-AVI som din filtyp.

Steg 3

Flytta bandet till början av din film och börja spela in. Movie Maker sparar filen på din dator i digitalt AVI-format.

Steg 4

Öppna Windows DVD Maker. Klicka på "Välj foton och videor" och sedan på "Lägg till bilder och video på DVD". Klicka på "Lägg till objekt", bläddra sedan efter filen som innehåller din film och välj den. Klicka på rutan "DVD-titel" och lägg till en lämplig titel för din film.

Sätt i en tom DVD i DVD-enheten på din dator. Om du har mer än en DVD-ROM-enhet måste du välja vilken du använder. Klicka på "Bränn" och vänta medan programmet skapar din DVD. När DVD Maker visar ett meddelande som säger "Din DVD är klar" stänger du sidan och tar bort din nya DVD.