Hur man tar bort oanvända ikoner från en datorskärm

Datorns skrivbordsikoner kan vara praktiska tidsbesparare, så att användarna snabbt kan komma åt applikationer och ofta använda filer med ett klick. Oanvända eller dubbla ikoner rör ofta skrivbordet och resulterar i mer irritation än bekvämlighet. Användare kan städa upp skrivbordet genom att ta bort oanvänd genväg och filikoner i några steg.

Genvägar

Identifiera de oanvända genvägsikonerna på datorns skrivbord. En genväg identifieras med en liten pil i det nedre vänstra hörnet. Om du tar bort en genväg förblir filen eller programmet som den representerar kvar på din dator och du kan komma åt den från en annan plats på din dator, till exempel Start-menyn eller mappen Dokument eller Mina dokument.

Hur man tar bort oanvända ikoner från en datorskärm

Högerklicka på genvägsikonen och välj "Ta bort" från menyn, eller tryck på Ta bort för att ta bort ikonen från skrivbordet och skicka den till papperskorgen.

Hur man tar bort oanvända ikoner från en datorskärm

Upprepa steg ett och två för varje oanvänd genvägsikon.

Återställa ikoner och filer från papperskorgen

Dubbelklicka på ikonen "Papperskorgen" eller högerklicka på ikonen och välj "Öppna" i menyn.

Det är enkelt att ta bort en genväg på skrivbordsikonen som du aldrig använder. Lyckligtvis, om du bestämmer dig för att ta tillbaka den, kanske du kan göra det med papperskorgen.

Högerklicka på ikonen för genvägen eller filen som du vill återställa till skrivbordet.

Återvinn skrivbordsikoner, Ta bort skrivbordsikoner, Ta bort skrivbordsikoner

Välj "Ångra borttagning" från menyn, ta bort den från papperskorgen och returnera den till skrivbordet.

Hur man tar bort oanvända ikoner från en datorskärm

Upprepa steg ett till tre för varje genväg eller fil du vill återställa.

Tips

Om du är säker på att du inte vill ha tillbaka någon av objekten i papperskorgen kan du tömma den genom att högerklicka på papperskorgen och klicka på "Tom".