Hur återställer jag raderade program på Mac

Dina barn eller nästan vem som helst i ditt hus kan sluta ta bort program eller program från din Mac av misstag. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du återställer raderade program på din Mac.

Återställ borttagna program eller program på Mac

Om du av misstag raderade ett program eller ett program på din Mac kanske du är orolig för att du måste gå igenom processen att hitta det raderade programmet och installera det igen.

Lyckligtvis är det verkligen lätt att återställa raderade program eller program på din Mac och du hittar nedan två metoder för att återställa raderade program på din Mac.

Återställ borttagna program på Mac från papperskorgen

Strax efter att du har tagit bort ett program eller ett program, skulle det första steget vara att kolla papperskorgen på din Mac och se om du kan hitta det raderade programmet där.

1. Klicka på papperskorgen-ikonen, som finns i högra hörnet av Dock på din Mac (se bild nedan)

2. Hitta nästa program eller applikation som du just har tagit bort, du kan till och med söka efter programmet med hjälp av sökfältet.

3. Om du hittar programmet högerklickar du på programmet och klickar sedan på alternativet Put Back i rullgardinsmenyn (se bild nedan)

4. Därefter uppmanas du att ange ditt användarnamn och lösenord om du inte redan är inloggad på ditt administratörskonto.

5. Ange ditt användarnamn och lösenord och klicka sedan på Ok för att återställa det raderade programmet eller programmet tillbaka på din Mac.

Om du inte hittar applikationen eller programmet i papperskorgen är det troligt att du tömt papperskorgen eller att den tömdes automatiskt. Detta innebär att programmet / applikationen har tagits bort permanent från din Mac.

I ett sådant fall måste du gå till App Store för att hitta det raderade programmet och återställa det på din Mac. Men du kommer inte att kunna återställa programmet om du inte ursprungligen laddade ner programmet från App Store.

I ett sådant fall måste du gå till tredjepartskällan där du ursprungligen laddade ner programmet och se om du får ladda ner och installera om programmet igen på din Mac.

Återställ borttagna program på Mac från App Store

Följ stegen nedan för att återställa raderad applikation på Mac från App Store.

1. Öppna App Store på din Mac

2. Klicka sedan på fliken Inköp, som finns i den översta menyfältet (se bild nedan)

3. På skärmen Köpte kan du se en lista över alla program som du har laddat ner till din Mac från App Store.

4. Hitta applikationen som du av misstag raderade på din Mac från listan över applikationer och klicka sedan på Installera-knappen bredvid applikationen (se bild nedan).

5. Därefter uppmanas du att ange ditt Apple ID-lösenord för att återinstallera programmet på din Mac.