Sluta spela upp videor på Mac i webbläsare i Safari och Chrome

Om du hittar Autoplaying Videos Irriterande kan du använda stegen som anges nedan i den här artikeln för att hindra Autoplaying Videos från att störa dig på Mac, både i Safari och Chrome Browsers.

Sluta spela upp videor på Mac

Idag blir det svårt att undvika autoplaying-videor, särskilt på sociala medier och nyhetsrelaterade webbplatser. Efter användarkommentarerna hittar de flesta användare Autoplaying Videos Irriterande och letar efter ett sätt att bekämpa denna tvingade olägenhet.

Bortsett från att vara irriterande, slutar Autoplaying-videor i slutändan dina data, saktar ner webbsidor och deras skurrande ljud kommer i vägen när du lyssnar på musik när du surfar på internet.

När det gäller innehåll slutar de flesta av dessa autoplaying-videor nyhetsklipp eller något irrelevant innehåll som du kanske inte är intresserad av.

Lyckligtvis finns det ett sätt att stoppa Autoplaying-videor på din Mac och du hittar nedanstående steg för att stoppa Autoplaying-videor på Mac, både i Safari och Google Chrome webbläsare.

Sluta spela upp videor i Mac Safari Browser

Följ stegen nedan för att stoppa videor från att spela automatiskt i Safari Browser på din Mac.

1. Klicka på Finder-ikonen i Dock på din Mac.

2. Klicka på Program> Verktyg i Finder-fönstret.

3. Klicka på Terminal-appen i mappen Verktyg (se bild nedan).

4. I terminalfönstret skriver du kommandon som standard skriv com.apple.Safari IncludeInternalDebugMenu 1 (Se bild nedan)

Tryck på Enter-tangenten på tangentbordet på din Mac och vänta tills kommandot körs (tar några sekunder)

5. Stäng terminalfönstret

6. Avsluta sedan Safari-webbläsaren på din Mac genom att högerklicka på Safari-ikonen i Dock och sedan klicka på Avsluta-alternativet i menyn som visas (Se bild nedan)

7. Starta nu Safari-webbläsaren på din Mac så ser du ett nytt menyalternativ som heter Debug i Safari-menyfältet.

8. Klicka på Debug i Safari-menyfältet och klicka sedan på Media Flags> Video Needs User Action i rullgardinsmenyn (se bild nedan)

Efter detta besök CNN, BBC eller någon annan nyhetsrelaterad webbplats. Du borde kunna surfa på dessa webbplatser utan att bli störd av de irriterande Autoplaying-videor.

Obs! Om inaktivering av autoplaying-videor på Safari orsakar problem vid uppspelning av YouTube-videor, kan du inaktivera den här funktionen när du tittar på YouTube-videor genom att klicka på Debug> Media Flags> Video Needs User Action.

Inaktivera felsökningsmeny i Safari-menyfältet

Om du inte vill att felsökningsmenyn ska vara tillgänglig i Safari-webbläsaren på din Mac kan du avaktivera detta menyalternativ när som helst genom att följa stegen nedan.

1. Öppna terminalfönstret på din Mac genom att följa steg 1 ~ 3 enligt beskrivningen ovan.

2. I terminalfönstret skriver du kommandon som standard skriv com.apple.Safari IncludeInternalDebugMenu 0.

3. Tryck på Enter-tangenten på tangentbordet och vänta tills kommandot körs av din Mac (tar några sekunder)

4. Stäng terminalfönstret.

5. Avsluta sedan Safari-webbläsaren på din Mac genom att högerklicka på Safari-ikonen i Dock och sedan klicka på Avsluta-alternativet i menyn som visas (Se bild nedan)

När du startar om Safari Browser på din Mac ser du att Debug Menu är borta från Safari Menu bar på din Mac.

Sluta spela upp videor i Chrome-webbläsaren

Om du använder Google Chrome Browser på Mac är det enkelt att stoppa videoklipp från att spela upp automatiskt i Google Chrome-webbläsaren genom att installera en Chrome-webbläsare-tillägg som kallas Inaktivera HTML 5 Autoplay.

1. Öppna Chrome-webbläsaren på din Mac.

2. Klicka sedan på menyikonen med 3 punkter längst upp till höger på skärmen. Klicka på Fler verktyg i rullgardinsmenyn och klicka sedan på Extensions i snabbmenyn (se bild nedan)

3. På Chrome Web Store söker du efter Inaktivera HTML5 Autoplay Extension.

4. Installera Inaktivera HTML5 Autoplay-tillägg genom att klicka på Lägg till Chrome-knappen (se bild nedan)

Nu kommer du inte att besväras av att spela upp videor automatiskt när du besöker någon webbplats på din Mac med Google Chrome-webbläsaren.