Så här tar du bort ett Hotmail-konto

När e-post var det mest uppslukande konceptet någon kunde föreställa sig, var Hotmail i sin topp. Alla från grundskolelever till mormor tycktes ha en Hotmail-e-postadress. Men alla goda saker måste ta slut. Om det är dags för dig att stänga ditt Hotmail-konto och gå vidare kan du vara lättad att upptäcka att processen är snabb och förhoppningsvis smärtfri.

Hur man tar bort ett Hotmail-e-postkonto

Det är viktigt att notera att du inte kan ta bort bara ditt Hotmail-e-postkonto. Du måste också stänga ditt Windows Live / Microsoft-konto. När du har skickat in begäran om att ditt Microsoft-konto ska stängas tar det 60 dagar innan kontot faktiskt stängs.

 1. Logga in på ditt Hotmail-konto.
 2. Gå till sidan Microsoft-konto där du kommer att kunna hantera dina kontoinställningar.
 3. Klick säkerhet.
 4. Bläddra längre ner på sidan och välj Fler säkerhetsalternativ, som tar dig till nästa sida.
 5. Välj Stäng Mitt konto. Du kommer automatiskt att skickas till en lista över uppgifter som Microsoft vill att du ska slutföra innan du kan skicka en begäran om att ta bort kontot. Uppgifterna inkluderar att avbryta prenumerationer, se till att kontosaldot är noll och ställa in automatiska e-postsvar.


Även efter att ha slutfört artiklarna i listan kan det hända att det inte registreras hos Microsoft att du har hoppat igenom alla deras ordspråk, så att de kan neka din begäran. Om detta händer, gå direkt till stängningssidan för Microsoft-kontot. Efter att ha verifierat din identitet kommer du återigen att meddelas om väntetiden på 60 dagar och väntetiden börjar.

Hur tar jag bort mitt Outlook-konto

Microsofts Outlook är, förutsägbart, en av de äldsta tillgängliga webbmailtjänsterna. Processen att radera ditt Outlook-konto kräver en väntetid på 60 dagar samt att ditt Microsoft-konto raderas.

 1. Gå till Sidan för stängning av konto på Microsofts webbplats. När du har loggat in på din dator eller annan enhet kommer du att bli ombedd att logga in på ditt e-postkonto.
 2. Logga in på ditt e-postkonto ombedd att göra det.
 3. Granska checklistan med de steg du måste vidta innan du begär ett kontoavslut, vilket är samma lista som den som tillhandahålls om du stänger ditt Hotmail-konto.
 4. Välj Nästa, som tar dig till följande skärm.
 5. Markera varje ruta när du läser det sammanfallande objektet så att Microsoft vet att du känner till villkoren för att stänga ditt konto.
 6. Klick Markera konto för stängning för att slutföra begäran om att stänga ditt Outlook-konto, som kommer att äga rum efter väntetiden på 60 dagar.

Hur tar jag bort mitt Hotmail-konto på min telefon

Eftersom tekniken är vad den är använder du mer än troligt din telefon för att ta hand om din onlineaffär medan du väntar i kö, samkörning till jobbet eller kopplar av hemma. Processen att radera ditt Hotmail-konto med din smartphone är lika enkelt som att använda en dator.

iPhone

 1. Logga in på ditt Hotmail-e-postkonto från inloggningssidan.
 2. Ange dina uppgifter som du normalt skulle logga in på ditt konto.
 3. Välj inställningar, då Kontoinställningar.
 4. Bläddra ner på sidan så ser du en Stäng kontoalternativ.
 5. Kontrollera att du faktiskt vill stänga ditt konto genom att klicka på ja och följ bara stegen och gå vidare till nästa skärm.
 6. Klicka på OK bredvid Markera konto för stängning. Det betyder att en begäran har skickats för att stänga ditt konto, men du måste fortfarande vänta i 60 dagar tills kontot faktiskt stängs.

Android

 1. Navigera till din Hotmail-inloggningssida och ange ditt ID och lösenord.
 2. Gå till inställningaroch sedan till Kontoinställningar.
 3. Klick Avancerade kontoinställningar.
 4. Bekräfta din begäran om att stänga ditt konto genom att klicka på OK. Det är allt som krävs för dig att begära att ditt konto stängs.

Tips

Om du upplever ett fall av kontoslutande anger du helt enkelt in på dina Hotmail- eller Outlook-konton inom 60-dagars väntetid, så återställs ditt konto som om du aldrig begärde annulleringen.