Hur man felsöker musproblem på en Mac-dator

Alla nya Mac-datorer levereras med en trådbunden eller trådlös mus. Du kan också köpa dessa kringutrustning för användning med en Mac-bärbar dator. När du använder en Apple-mus finns det många olika problem som du kan stöta på, inklusive anslutningsproblem, onormalt rullningsbeteende och gester som inte svarar. Du kan åtgärda de flesta av dessa problem genom att följa några felsökningsmetoder.

Steg 1

Starta om din Mac-dator. I många fall kan musproblem lösas med en enkel omstart, så försök starta om datorn innan du använder andra felsökningsmetoder.

Steg 2

Sök efter programuppdateringar genom att klicka på Apple-ikonen i det övre vänstra hörnet på skärmen och välja "Programuppdatering." Ibland kommer Apple att släppa programuppdateringar för att korrigera kända problem med musenheter.

Steg 3

Kontrollera musens kabelanslutning om du använder en trådbunden mus. Koppla bort kabeln från datorn och anslut den till en annan USB-port för att se om det löser problemet. Anslut musen direkt till en port på datorn eller på tangentbordets sida, inte via en USB-hubb eller -brytare.

Steg 4

Byt ut batterierna i musen om du använder en trådlös mus. När du har bytt ut batterierna, flytta strömbrytaren till "På" -läget. Om du ser ett grönt ljus på musens undersida vet du att batterierna fungerar som de ska.

Steg 5

Anslut din trådlösa mus till din Mac-dator igen med Bluetooth. Starta systeminställningarna på din dator, gå till kontrollpanelen "Bluetooth" och klicka på plusknappen för att ställa in musen igen.

Felsök andra musproblem genom att gå till kontrollpanelen "Mus" i Systeminställningar. Här kan du justera spårning, rullning och klickhastighet med hjälp av staplarna högst upp i fönstret. Använd också kryssrutorna till vänster i fönstret för att aktivera eller inaktivera olika musrörelser.