Hur man ändrar nedladdningsplats i Internet Explorer

När du laddar ner något med Internet Explorer sparas det i mappen Nedladdningar i användarkontot. Om du vill kan du enkelt ändra det här standardbeteendet för Internet Explorer och spara nedladdningar på skrivbordet eller någon annan plats på din dator.

Ladda ner mappplats i Internet Explorer

Som standard sparar Internet Explorer allt du laddar ner när du surfar på internet till mappen Nedladdningar för användarkontot du befinner dig i.

Det finns verkligen inga problem om du är van vid denna inställning och gillar tanken på att allt laddas ner från internet till Internet Explorer: s standard nedladdningsmappplats.

Men om du är som jag kanske du vill se nedladdningarna lätt tillgängliga på skrivbordet, varifrån de kan flyttas till sina respektive mappar som Foton, videor, PDF-filer och så vidare.

Ändra nedladdningsplats i Internet Explorer

1. Öppna webbläsaren Internet Explorer på din dator och klicka på den hjulformade verktygsknappen längst upp till höger på skärmen (se bild nedan).

2. Klicka på alternativet Visa nedladdningar på rullgardinsmenyn.

3. Klicka på länken Alternativ i nedre vänstra hörnet på skärmen i fönstret Visa nedladdningar (se bild nedan).

4. I fönstret Nedladdningsalternativ kan du antingen skriva hela sökvägen till den nya platsen som du vill spara nedladdningar på, eller klicka på Bläddra för att hitta målplatsen på din dator.

5. Om du klickar på Bläddra-knappen kan du välja en ny plats för nedladdning av standardfiler. Låt oss i så fall klicka på skrivbordet (se bild nedan)

6. När du har valt Skrivbord klickar du på OK för att göra datorns skrivbord som den nya standardfilen för nedladdning för Internet Explorer.

Från och med nu kommer allt du laddar ner från internet medan du använder Internet Explorer att laddas ner till din dators skrivbord.

När nedladdningen är klar kan du flytta nedladdade filer, bilder, låtar, filmer osv till deras respektive mappar som musik, bilder osv. Som du kan ha skapat för att hantera nedladdningar på din dator.