Faran med att ha din bärbara dator i varvet

Namnet verkar tyda på att ditt knä är den perfekta platsen för din bärbara dator. Men även om det verkligen är bekvämt att hålla din bärbara dator i knäet, är det kanske inte värt konsekvenserna. Sjukdomar sträcker sig i svårighetsgrad från ytlig missfärgning av huden till potentiella fertilitetsproblem, vilket gör detta till ett ämne som är värt att vara uppmärksam på om du ofta använder en bärbar dator i knät.

Rostat hudsyndrom

När de är under tung eller krävande användning värms bärbara datorer ofta upp som ett resultat av att de interna komponenterna arbetar extra hårt för att utföra dina önskade uppgifter. Alla PC-spelare som spelar på en bärbar dator kan intyga värmeproblemet. Exponering för denna värme kan orsaka ett tillstånd vetenskapligt känt som "erythema ab igne", men vanligtvis kallat "rostat bensyndrom." Det drabbade området utvecklar ett fläckigt rosa eller rött utslag. Detta tillstånd utvecklas över tid, men hur länge beror på hur ofta du använder din bärbara dator i knäet och hur ofta den blir för varm. Stanford Daily föreslår att detta tillstånd mestadels är estetiskt och att förhindra ytterligare exponering kommer att få tillståndet att blekna.

Manliga fertilitetsproblem

Den kanske allvarligaste risken med bärbar datoranvändning är manlig fertilitet. Pungen är mycket ömtålig och anpassad för att förbli vid relativt samma temperatur under varierande förhållanden. Att sätta en bärbar dator i knät kan dock minska luftflödet till det viktiga området och fånga dina testiklar nära värmen som din bärbara dator genererar. Urolog Yelim Sheynkin varnade Reuters för att skrotaltemperaturen kan nå osäkra nivåer med bara 10 till 15 minuters exponering. Bredda benen för att ge bättre luftflöde och använda en knäskydd försenade bara testikelns temperaturhöjning till cirka 30 minuter.

Långsiktiga cancerrisker

Eftersom bärbara datorer är en relativt ny teknik finns det helt enkelt inte tillräckligt med data ännu för att avgöra om det finns några långsiktiga hälsorisker. Dermatologen Anthony J. Mancini varnade CBS News New York att "långvarig hudinflammation potentiellt kan öka risken för skivepitelcancer, vilket är mer aggressivt än den vanligaste hudcancer." Å andra sidan kallar David Ping, klinisk docent i dermatologi vid Stanford, utvecklingen av skivepitelcancer "extremt osannolik" i dessa fall.

Förebyggande

Lyckligtvis är det enkelt att förhindra att dessa problem händer dig att ändra bärbar datoranvändning. Istället för att hålla den bärbara datorn direkt i knät, försök sitta vid ett bord där den bärbara datorn inte har kontakt med dina ben. Om du verkligen inte vill ge upp varvets användning, överväga att köpa en bärbar kylkudde eller stativ. En kylplatta eller fläkt hjälper till att skydda mot rostat hudsyndrom, men Reuters varnar för att det inte räcker för att förhindra en ohälsosam ökning av testikeltemperaturen.