Hur man minskar användningen av mobildata på iPhone

Om du har en begränsad dataplan och alltid slutar på data kan du använda tipsen nedan för att minska användningen av mobildata på iPhone och se till att du inte överskrider gränserna för din dataplan.

Minska användningen av mobildata på iPhone

De flesta smarttelefonanvändare har begränsade dataplaner och det kan vara dyrt att överskrida datagränsen.

Därför är det nödvändigt att du övervakar användning av mobildata på din iPhone och inaktiverar onödiga appar och tjänster från att använda mobildata på din iPhone.

När du väl har vanat att övervaka dataanvändning och vidta åtgärder för att förhindra användning av mobildata av onödiga appar och tjänster på din iPhone, bör du kunna hantera inom gränserna för din dataplan.

Nedan hittar du olika metoder för att minska användningen av mobildata på iPhone.

1. Inaktivera WiFi Assist

WiFi Assist-funktionen på iPhone är utformad för att automatiskt växla iPhone till mobilnätverk, när WiFi-anslutningen är svag.

Men den här funktionen har kopplats till överdriven användning av mobildata på iPhone. Därför är du bättre på att inaktivera WiFi Assist-funktionen på din iPhone.

Klicka på Inställningar> Mobil> bläddra ner till WiFi Assist och inaktivera WiFi Assist på din iPhone genom att flytta väljaren till OFF-position

2. Inaktivera mobildata för appnedladdningar

Se till att du inaktiverar Cellular Data för iTunes och App Store på din iPhone. Detta förhindrar möjligheten att cellulär data används för appnedladdningar och uppdateringar.

Klicka på Inställningar> iTunes & App Store och slå AV Använd alternativet Cellular Data.

3. Inaktivera mobildata för onödiga appar

Eftersom du har en begränsad dataplan, är det verkligen viktigt att du använder det gratis WiFi-nätverket så mycket som möjligt och bara tillåter de viktigaste apparna att använda mobildata på din iPhone.

För att förhindra att alla onödiga appar använder mobildata, klicka på Inställningar> Mobil och slå AV alla sociala medier och andra appar som inte ska använda dyra cellulära data på din iPhone.

Se till att du går igenom alla appar på den här skärmen och låter bara de viktigaste apparna använda cellulär data på din iPhone.

4. Inaktivera mobildata för foton

Att ladda upp foton till iCloud Photo Library och dela foton med vänner och släktingar med iCloud Photo Sharing kan leda till överdriven dataanvändning.

För att utesluta möjligheten att mobildata används för att ladda upp eller dela foton trycker du på Inställningar> Foton> Mobildata.

Avaktivera Cellular Data for Photos på skärmen Cellular Data genom att flytta väljaren till OFF-läge.

5. Stäng av Push Notifications For Messages-appen

Om du får ett stort antal meddelandemeddelanden kan du stänga av dataanvändning på din iPhone genom att stänga av Push-aviseringar för meddelanden-appen.

Klicka på Inställningar> Meddelanden> Rulla ner och tryck på Meddelanden.

På skärmen Meddelanden bläddrar du ner till avsnittet "Varningar" och inaktiverar banners.

6. Inaktivera mobildata för att uppdatera bakgrunden

De flesta appar för sociala medier är kända för att förbli aktiva i bakgrunden och använda dina dyra mobila data.

För att förhindra att appar använder mobildata för uppdatering av bakgrundsprogram trycker du på Inställningar> Allmänt> Uppdatering av bakgrundsappar.

På skärmen Bakgrundsappuppdatering klickar du på Uppdatering av bakgrundsapp och på nästa skärm trycker du på alternativet Wi-Fi.

Efter det kommer appar på din iPhone endast att använda WiFi-nätverket för uppdatering av bakgrundsprogram.

7. Sluta hämta e-postmeddelanden ofta

Om din iPhone är inställd på att hämta e-post, kontakter och kalender ofta kommer du snabbt att använda mycket data på din iPhone.

Klicka på Inställningar> Lösenord och konton> Hämta nya data. På skärmen Hämta ny data, bläddra ner till avsnittet Hämta och tryck på Manuellt alternativ.

Med den här inställningen kommer din iPhone endast att leta efter nya e-postmeddelanden när du öppnar Mail-appen.

Om du inte trivs med idén om att e-postmeddelanden inte hämtas automatiskt på din iPhone kan du fortfarande spara data genom att välja alternativet Hourly.

8. Stäng av autouppspelning av video

Som du måste ha observerat börjar videor spela automatiskt så fort du öppnar sociala medier eller nyhetsrelaterade webbplatser på din iPhone.

Om du öppnar sådana webbplatser med Cellular-data, se till att Video Autoplay är avstängt för alla webbplatser som du besöker med Cellular Data.

För att stänga av automatisk autoplay måste du gå till inställningarna för de enskilda apparna och välja "Aldrig autospela videor" eller liknande alternativ.

När det gäller Facebook, tryck på 3-rads-menyikonen, som ligger längst ner till höger på skärmen.

Klicka sedan på Inställningar> Kontoinställningar> Videor och foton.

Klicka sedan på Autoplay och välj alternativet Aldrig Autoplay Videos.

Efter detta hittar du inte längre videor som spelas automatiskt i Facebook.