Kindle Paperwhite Review

Amazons Kindle Paperwhite är för närvarande en av de bästsäljande e-läsarna på marknaden, på grund av dess imponerande skärm med hög upplösning och inbyggd belysning, som har utformats för att vara lätt för ögonen.

Kindle Paperwhite Review

För att komma igång med denna Kindle Paperwhite Review, låt oss först titta på Kindle Paperwhite Specs i tabellformat. Senare kan vi få detaljer om specifikationer och funktioner.

FunktionerKindle pappersvit
Storlek6, 7 ″ x 4, 6 ″
Tjocklek0, 36 "
Vikt205 ~ 217 gram
Visa6 ″, 300 ppi
Lagring4 GB
Batteri-liv6 veckor
VattentätNej
MolnlagringJa
Inbyggt ljus4 lysdioder
NätverkWiFi + Cellular
Pris*$ 119, 99

* Priset kan variera beroende på försäljning / erbjudanden.

Formfaktor & design

  • Storlek - 6, 7 ″ x 4, 6 ″ x 0, 36 tum
  • Vikt: 205 ~ 217 gram

Fronten på Kindle Paperwhite är bar och minimalistisk till det yttersta, allt du kan se på framsidan är den pappersliknande vita Kindle Paperwhite-skärmen som är innesluten i svarta ramar med en vacker Kindle-logotyp som visas på undersidan av ringen.

Den nedre ringen är tjockare än den övre och sidokanten och har ingenting på den, med undantag för Kindle-logotypen. Den ökade tjockleken på bottenkransen gör det enkelt att hålla Kindle Paperwhite i ena handen medan du läser.

De hårda plastdelarna och enhetens baksida är inneslutna i ett gummiaktigt material med mjuk beröring med en greppig texturerad yta, vilket ger ett visst skydd mot oavsiktliga glidningar.

Sammantaget är Kindle Paperwhite tunn (9 mm), lätt (210 gram) och troligtvis inte tröttnar på dina händer, även för de mest glupiga läsarna.

Kindle Paperwhite Display

  • Skärmstorlek - 6 tum
  • Upplösning - 300 ppi

På grund av beskaffenheten av E-bläck som används i E-läsare var det tekniskt utmanande att integrera pekskärmsteknologi i E-läsare. Därför använde de äldre modellerna av Kindle infraröd teknik för att ge ett pekskärmliknande gränssnitt (tekniskt sett var den gamla Kindle Touch inte en pekskärmsenhet!)

Kindle Paperwhite har emellertid en riktig pekskärmskärm och packar fler pixlar (300 PPI) jämfört med de flesta e-läsare på marknaden.

Skärmen på Kindle Paperwhite har samma anti-bländningsegenskaper som folk förväntar sig av en Kindle och den låter dig läsa i olika ljusförhållanden, inklusive starkt solljus och även i mörkret.

Inbyggd belysning

Kindle Paperwhite har inbyggd belysning, som skiljer den från basmodellen för Kindle.

Den inbyggda belysningen tillhandahålls av 4 lysdioder som är utformade för att leda ljus mot skärmens yta och inte för att skina ljus i dina ögon, till skillnad från bakgrundsbelysta surfplattor.

Skärmens ljusstyrka kan justeras och enligt Amazon bör du kunna läsa bekvämt under längre perioder utan att känna något ögonblick.

Det måste nämnas att belysningen i Kindle Paperwhite inte är utformad för att stängas av. Du kan dock justera ljusstyrkan efter din smak och ta den hela vägen ner med hjälp av den "virtuella dimmerbrytaren" på pekskärmen.

Lagring

  • Internt minne - 4 GB
  • Utökad lagring - ingen

Enligt Amazon är 4 GB lagringskapacitet för Kindle Paperwhite tillräckligt bra för att lagra tusentals böcker. Dessutom tillhandahåller Amazon gratis molnlagring för allt du köper från Amazon.

Batteri-liv

Batteriet från Kindle Paperwhite är uppskattat till sex veckor på en enda laddning. Denna siffra är baserad på i genomsnitt 30 minuter läsning per dag med de inbyggda lamporna tända och WiFi är avstängt.

Det tar cirka 4 timmar att ladda batteriet när det är anslutet till en dator med den medföljande USB-kabeln.

WiFi-anslutning

Anslutningsmöjligheterna inkluderar - WiFi, dual-band Wi-Fi 802.11 a / b / g / n med stöd för WEP, WPA, WPA2-säkerhet med lösenordsautentisering eller WPS WiFi-skyddad installation.

Amazons ekosystem

Amazonas ekosystem erbjuder dig tillgång till miljontals lågprisade böcker och miljoner gratisböcker som finns tillgängliga i allmän egendom. Dessutom finns över en miljon titlar som är exklusiva för Kindle och som inte finns någon annanstans.

I allmänhet kommer de flesta gamla, nya och kommande böcker troligen att finnas tillgängliga i Kindle Format. Dessutom erbjuder Amazon Kindle Unlimited, som låter dig få åtkomst till över 800 000 böcker på alla enheter för $ 9, 99 / månad.

Andra funktioner

Kindle Paperwhite erbjuder robusta föräldrakontrollfunktioner och den har en inbyggd ordbok som lätt kan nås genom att bara trycka på och hålla fast vid ett ord.

Smart Look Up ger enkel åtkomst till Wikipedia och röntgenfunktionen ger intressant information om tecken, platser och datum som visas i din läsning.

Du kan också trycka på ett ord eller markera ett stycke för översättning till spanska och flera andra språk.

Slutsats

Medan de som letar efter en budget-e-läsare kan gå till basmodellen för Kindle. Vi tvekar absolut inte att rekommendera Kindle Paperwhite för de läsare som letar efter en e-läsare av bättre kvalitet till ett mycket rimligt pris.

Här är en jämförelse av Kindle Paperwhite och Basle Model of Kindle som du kan titta på och komma fram till ditt slutliga köpbeslut.

FunktionerTändaPaper
Storlek6, 3 ″ x 4, 5 ″6, 7 ″ x 4, 6 ″
Tjocklek0, 36 "0, 36 "
Vikt161 gram205 ~ 217 gram
Visa6 16, 167 ppi6 ″, 300 ppi
Lagring4 GB4 GB
Batteri-liv4 veckor6 veckor
VattentätNejNej
MolnlagringJaJa
Inbyggt ljusNej4 lysdioder
NätverkWiFiWiFi + Cellular
Pris*$ 79.99$ 119, 99

* Priset kan variera beroende på försäljning / erbjudanden.