Hur man hittar routerns IP-adress på Mac

Precis som alla andra enheter som är anslutna till internet har routern också sin egen unika IP-adress. Nedan följer stegen för att hitta IP-adress för router på Mac.

Hitta routerns IP-adress på Mac

De flesta routertillverkare använder 192.168.0.1 eller 192.168.1.1 som standard-IP-adress och gör denna information tillgänglig på deras webbplatser, i bruksanvisningar och även på klistermärket fäst på baksidan av routern.

Därför skulle det enklaste sättet att hitta IP-adressen till routern vara att titta på klistermärket som är fäst på baksidan av routern, läs bruksanvisningen eller gå till routertillverkarens webbplats.

Ovanstående metoder fungerar dock inte om routerns standard-IP-adress har ändrats av din Internetleverantör eller av någon som har tillgång till routerinställningar.

Lyckligtvis är det lätt att hitta IP-adressen till routern på Mac och du kommer nedanför stegen som krävs för att hitta routerns IP-adress på Mac.

Steg för att hitta routerns IP-adress på Mac

Följ stegen nedan för att hitta routerns IP-adress på din Mac.

1. Klicka på Apple-logotypen i den översta menyfältet och klicka sedan på Systeminställningar i rullgardinsmenyn.

2. Klicka på alternativet Nätverk på skärmen Systeminställningar.

3. Klicka på antingen WiFi eller Ethernet på nätverksskärmen, beroende på om din Mac är ansluten till routern med en Ethernet-kabel eller ansluten via ett WiFi-nätverk.

4. På nätverksskärmen kan du se IP-adressen för routern skriven i formuläret 192.168.1.1

När du känner till din routers IP-adress kan du logga in på routern genom att skriva in routerns IP-adress i Safari eller Chrome-webbläsaren.