Varför spelar min iPhone samma låt om och om igen?

IPhone är en mobiltelefon tillverkad av Apple. Den spelar låtar som du kan rippa från CD-skivor på din dator eller ladda ner från Apples iTunes-butik och andra webbplatser. Du kan ange olika ringsignallåtar som ska spelas när olika personer ringer. Om din iPhone spelar samma låt om och om igen kan det vara en ringsignal som spelas varje gång du får ett samtal, eller det kan bero på att en låt upprepas i iPod-applikationen.

Om iPhone

Apples iPhone har en pekskärm och två kameror för att spela in videor, ta bilder och ringa videosamtal med FaceTime-applikationen. Telefonen kör applikationer, inklusive en webbläsare, e-post och verktyg samt spel. Du kan använda den för att ansluta till Internet via Wi-Fi eller ett mobilt datanätverk. IPhone levereras med en 16 GB eller en 32 GB flash-enhet, där du kan lagra tusentals låtar.

Musik på iPhone

IPhone kan spela musik i olika format, inklusive AAC, MP3, Apple Lossless, AIFF och WAV. Volymkontrollerna finns på sidan av telefonen och du kan justera inställningarna för att ställa in en maximal volymgräns som kan skydda din hörsel när du lyssnar på musik via hörlurar. En fulladdad iPhone kan spela upp ljud i upp till 40 timmar.

iPod på iPhone

Du spelar musik på iPhone med iPod-applikationen. Tryck på iPod-applikationsikonen för att starta den. Bläddra i din musiksamling efter artist, album eller sångtitel eller tryck på en spellista. Tryck på en låt för att börja spela den. Kontrollerna kommer att visa dig skrubberfältet och hur mycket tid som är kvar i låten. Om du trycker på "Repeat" -ikonen blir den blå och siffran "1" visas, vilket indikerar att den är inställd på att upprepa låten som spelas för närvarande. Tryck på ikonen igen så förblir den blå och numret försvinner, vilket indikerar att iPhone kommer att upprepa alla låtar i den aktuella spellistan eller albumet. Knacka på den en gång till så är repeteringsfunktionen inaktiverad.

Ringsignaler

En ringsignal är ett ljud, till exempel en elektronisk warble, en ljudeffekt eller ett kort musikstycke. Du kan ladda ner musik ringsignaler från Apples iTunes-butik till din iPhone eller göra dem av MP3-filer på din dator med iTunes och sedan överföra dem till telefonen via den medföljande USB-kabeln. När du tilldelar en ringsignal att spela när du ringer från någon eller bara en viss person i dina kontakter hör du samma låt när telefonen ringer.