Hur man laddar upp filer och mappar till Google Drive

Google Drive gör det väldigt enkelt att lagra och komma åt filer lagrade på sina Cloud-servrar på flera enheter och från alla platser i världen där du kan få tag på en internetanslutning. I det här inlägget kommer vi att visa dig hur lätt det är att ladda upp filer och mappar till Google Drive och till och med redigera vissa filer från Google Drive.

Ladda upp filer till Google Drive

Du kan ladda upp nästan alla typer av filer till Google Drive, inklusive bilder, videor, textdokument, PDF-filer, Microsoft Office-filer som Word, Excel, Powerpoint-filer och mer.

När du har laddat upp någon fil till Google Drive kan du komma åt, hantera och dela dessa filer var som helst på vilken enhet som helst.

1. Logga in på ditt Google Drive-konto med ditt Google-ID (e-postadress) och lösenord.

2. Klicka på knappen Ny (se bild nedan).

3. Klicka sedan på File upload från rullgardinsmenyn (se bilden ovan).

4. När du klickar på filöverföring kommer du att kunna hitta och välja filer som ska laddas upp från skrivbordet eller någon annan plats på din dator.

5. Leta reda på filen på din dator som du vill ladda upp till Google Drive och klicka på den

6. Den valda filen kommer att laddas upp till Google Drive och dyker upp omedelbart på Google Drive. Större filer kan ta ett tag innan de visas på Google Drive, beroende på filstorlek och hastighet på din internetanslutning.

Obs! Din dator kan tillåta dig att ladda upp filer genom att dra filerna från vilken plats som helst på din dator till Google Drive.

Ladda upp mappar till Google Drive

Om du har en Chrome-webbläsare kan du ladda upp mappar till Google Drive. Alternativet att ladda upp mappar är inte tillgängligt i andra webbläsare.

1. Logga in på ditt Google Drive-konto med Google Chrome-webbläsaren med ditt Google-ID och lösenord.

2. Klicka på knappen Ny och välj sedan mappöverföring.

3. Leta upp mappen på din dator som du vill ladda upp till Google Drive.

4. Välj mappen och klicka på OK.

5. Mappen och alla filer i den här mappen kommer att laddas upp till Google Drive.

Redigera filer på Google Drive

Google Drive är inte bara en molnlagringstjänst, du kan använda den som ditt personliga arbetsutrymme och utföra ändringar i dina Microsoft Word- och Excel-dokument direkt i Google Drive.

För att redigera filer på Google Drive måste du först konvertera filerna till Google Documents-format. Excel-filer konverteras till Google Sheet Format och Word konverteras till Google Doc-format.

1. Leta reda på filen som du vill redigera på Google Drive.

2. Högerklicka på filen och klicka sedan på Öppna med följt av Google Sheets (se bild nedan).

3. Filen öppnas i Google Sheet Format, som är Googles version för Excel som kalkylblad. Du kan föra till alla redigeringar och spara filen (filen sparas i Google Sheet Format).

4. Om du går tillbaka till Google Drive ser du både original Excel-filer och den redigerade filen i Google Sheet Format.

5. Du kan ladda ner den redigerade Google Sheet-filen till din dator när som helst - Den konverteras tillbaka till Microsoft Excel-format.