Så här ansluter du Wi-Fi på en Canon MX860 (12 steg)

För att kommunicera med Canon Pixma MX860 via en Wi-Fi-anslutning måste du förse Canon Pixma med den information den behöver för att logga in på ditt trådlösa nätverk och sedan installera skrivardrivrutinen på din dator. Till skillnad från många andra trådlösa skrivare ansluter du inte Canon till ditt nätverk med dess kontrollpanel. Istället kör du installationsprogrammet på din dator och väljer lämplig hotspot från installationsguiden.

Steg 1

Koppla bort skrivaren från din dator, om tillämpligt, och tryck sedan på "Meny" -knappen på kontrollpanelen.

Steg 2

Använd riktningsknappen för att välja "Inställningar" och tryck sedan på "OK" för att bekräfta. Bläddra till "Enhetsinställningar" och tryck sedan på "OK".

Steg 3

Välj "LAN-inställningar" från alternativen och tryck sedan på "OK". Markera "Ändra trådlöst / trådbundet" och tryck sedan på "OK".

Steg 4

Välj "Trådlöst LAN aktivt" och tryck sedan på "OK" för att slå på den trådlösa adaptern. Stäng av skrivaren och anslut sedan enheten till din dator.

Steg 5

Ladda ner MP Driver for Network från Canons webbplats (länk i Resurser). Starta den körbara filen när nedladdningen är klar.

Steg 6

Följ instruktionerna på skärmen tills du kommer till skärmen Välj anslutningsmetod för skrivare.

Steg 7

Välj "Använd skrivaren i nätverket" från alternativen och klicka sedan på "Nästa". Granska licensavtalet och klicka sedan på "Ja" för att fortsätta.

Steg 8

Välj "Anslut skrivare till nätverket för första gången" som installationsmetod och klicka sedan på "Nästa".

Steg 9

Sätt på skrivaren och klicka sedan på "Nästa" när guiden Installationsförberedelser visas på skärmen.

Steg 10

Välj ditt trådlösa nätverk från listan och ange din nätverksnyckel, om tillämpligt, i lämpligt fält.

Steg 11

Klicka på "Anslut" för att logga in på det angivna nätverket och klicka sedan på "Nästa". Stäng av skrivaren och koppla bort den från din dator.

Flytta MX860 till önskad plats och återgå sedan till din dator. Klicka på "Nästa" för att se anslutningsprestanda för din skrivare och klicka sedan på "Slutför".