Hur man aktiverar en gammal Verizon-mobiltelefon med mitt nuvarande mobilnummer

Verizon låter dig aktivera nya eller gamla enheter på ditt konto när som helst och vanligtvis utan kostnad. Du kan aktivera en gammal telefon på ditt befintliga Verizon-nummer med ett SIM-kort och Verizons aktiveringssystem.

Aktivera med SIM-kort

Vissa mobiltelefoner kräver ett SIM-kort för att fungera i Verizon-nätverket. Det första steget i att aktivera en gammal Verizon-telefon som använder ett SIM-kort på ditt befintliga nummer är att använda ett SIM-kort som har aktiverats för numret eller skaffa ett nytt SIM-kort från Verizon.

Kontrollera användarhandboken för den telefon du vill aktivera på Verizon för att se vilken typ av SIM-kort det kan behöva. Vanliga SIM-korttyper inkluderar Mini SIM, Micro SIM och Nano SIM. Var och en varierar i storlek och Nano SIM är för närvarande det vanligaste på de senaste enheterna. Om du har ett oanvänt SIM-kort från en annan enhet som är av samma typ som din telefon som du vill aktivera i Verizon-nätverket kan du använda detta SIM-kort.

Alternativt, om ditt SIM-kort inte är kompatibelt kan du begära ett från Verizon antingen via deras webbplats eller från en lokal butik. Verizon tar vanligtvis inte ut något för ett SIM-kort.

Följ instruktionerna för att aktivera ditt SIM-kort på My Verizon.

Aktivera med min Verizon

Du kan aktivera din gamla Verizon-telefon på en befintlig linje genom att göra följande:

  1. Logga in på ditt Verizon-konto, klicka på "Mitt konto" och klicka sedan på "Aktivera, byt eller ta med din egen enhet." Välj den befintliga raden som du vill aktivera din enhet på. Välj antingen “Nej” för att ange att det är första gången enheten används på ditt konto eller välj “Ja” för att ange att enheten har använts tidigare på samma Verizon-konto.
  2. Klicka på ”Texta mig koden” när du blir frågad var du vill att auktoriseringskoden ska skickas till. Vänta tills Verizon skickar en auktoriseringskod för att fortsätta med aktiveringsprocessen. Detta görs för säkerhetsändamål.
  3. Skriv in koden och skriv sedan in ditt SIM-kortnummer för den mobiltelefon som du aktiverar på din befintliga linje. Du hittar ditt SIM-kortnummer på själva SIM-kortet eller i telefonens inställningar. Hoppa över det här avsnittet om din telefon inte använder ett SIM-kort.
  4. Välj ett utrustningsskyddsalternativ om du uppmanas till det och klicka på "Bekräfta". Välj en ny plan om du uppmanas till det och klicka sedan på "Bekräfta" igen.
  5. Slå på din nyligen aktiverade telefon när Verizon uppmanar dig att slutföra aktiveringsprocessen.

Aktivera med Verizon Stores / telefonsupport

Om du inte vill aktivera din telefon online eller har svårt att aktivera din telefon online kan du istället göra det via telefon. Ring Verizon och be om att aktivera en gammal telefon på en befintlig linje och följ deras anvisningar för att göra det. Du kan också ta med telefonen och SIM-kortet till en lokal Verizon-butik så att de aktiverar enheten på ditt Verizon-konto.