Hur man köper en spelmus

Att välja en spelmus är precis som att välja en vanlig mus för din dator, förutom att en spelmus genomgår mycket mer klick och användning jämfört med en vanlig PC-mus. Så hur väljer jag en spelmus?

Köp helt enkelt en spelmus

Så enkelt som det låter, köp inte mus som inte på något sätt säger att den är lämplig för spel. Även om du kan frestas att använda en vanlig mus för spel på grund av dess billigare pris, kommer det att bli ett dyrare alternativ i det långa loppet.

En vanlig mus kan lätt bli förstörd eftersom den inte är utformad för kontinuerlig klickning när du spelar ett spel som Minecraft. Många andra spel kräver också kontinuerligt klickning och kommer att resultera i att din vanliga mus blir förstörd.

En spelmus är också formad annorlunda och utformad för att återuppleva stressen på dina händer medan du spelar spel med hög intensitet.

Musstorlek

Medan de flesta möss som är märkta för spel är stora, kan du också få något mindre spelmus. Valet av storlek beror på hur du normalt håller musen.

Om du håller musen med fingrarna och handflatan (som de flesta) är en spelmus i full storlek rätt för dig.

Vissa människor håller musen med bara fingrarna och de kommer att vara nöjda med en liten spelmus.

Bekvämlighet

Nummer 1-regeln att följa när det gäller att köpa en mus är att se till att du kommer att vara bekväm att hålla och spela med den. Det är ingen mening att köpa en mus bara för att inte gilla det och slösa bort dina pengar.

För att vara på den säkrare sidan, gör det alltid en punkt att prova musen i butikerna och se om det känns bekvämt eller inte. Om en stor spelmus verkar obekväm, be om en mindre och prova den i butiken.

Om du inte kan hitta en liten spelmus kan du leta efter en vanlig high-end PC-mus av god kvalitet och fråga en butikskontor om den här musen klarar flera klick och håller länge nog.

Anslutningstyp: Trådlös eller kabelbunden

En trådlös anslutning är bättre om du får en spelmus. Det skulle verkligen suga om du var i mitten av ditt spel bara för att upptäcka att musen är så trasslig att den knappt kan flytta den runt.

Du kan också prova en trådbunden mus om du är bekymrad över kostnadsskillnaden mellan trådbunden och trådlös mus. Se dock till att ditt spelområde inte är trångt med för många ledningar och undvik att trassla in genom att ta väl hand om din trådbundna mus.

Programmerbara knappar

Programmerbara knappar är verkligen viktiga när du väljer en spelmus. Du kan programmera en av sidoknapparna till ett spelkommando.

Programmerbara knappar är vanligtvis tillgängliga i de flesta spelmöss så du bör vara säker om du följer regel nummer 1 som är att få en spelmus.

Populära spelmöss

Dessa möss är några av de bästa spelmöss som vi har stött på. Titta på dem under ditt nästa besök i en gadgetbutik.

  1. Razer DeathAdder Ergonomisk PC Gaming Mouse - 69.99 $
  2. Razer Naga 2014 MMO Gaming Mouse - $ 79.99 - 17 programmerbara knappar
  3. Logitech G700s Wireless Gaming Mouse - 99.99 $ - 13 programmerbara knappar

Vi hoppas att den här artikeln hjälper dig att välja en spelmus som är rätt för dig och tycker om att spela spel på din dator.