Kan du använda Tumblr för e-handel?

Bloggsidan Tumblr är unik för att visa produkter eftersom plattformen betonar att dela innehåll över social interaktion. Denna egenskap gör plattformen idealisk för att visa upp produkter, ännu mer än andra sociala nätverk som Twitter eller Facebook.

Integrering av e-handel

Om du använder en online shoppingtjänst som Shopify, Ecwid, Wazala eller BlkDot kan du integrera e-handelsfunktionalitet i din Tumblr-blogg med en widget. Integrerade funktioner beror på den Tumblr-kompatibla widgetkoden som är tillgänglig från online shoppingtjänsten. Med Ecwid kan du till exempel skapa en produktwidget, en sökwidget, en kategoriwidget och en mini-kundvagnwidget.

Förutsättningar

För att integrera en shoppingtjänstwidget måste du först skapa ett konto och en butik på shoppingtjänstplattformen. Ange dina produkter och ordna dem sedan efter kategori. Ställ in produktpriser, fastställ dina moms- och fraktpriser och konfigurera sedan minst en betalningsmetod för din butik. När ditt konto har konfigurerats och ditt butiksinventering är angivet är du redo att generera widgetkoden för din Tumblr-blogg.

Skapa widget

Logga in på ditt onlinebutikskonto och öppna sedan instrumentpanelen. Klicka på "Get Widget" eller liknande alternativ för att öppna Widget-sidan. Välj vilken typ av widget som ska installeras på din Tumblr-sida och använd sedan design- och formateringsalternativen för att anpassa widgeten. Klicka på "Hämta kod" eller liknande alternativ, om det behövs, för att visa textrutan som innehåller widgetkoden. Vissa webbplatser genererar automatiskt widgetkoden när du gör dina val. Välj all kod och tryck sedan på "Ctrl-C" för att kopiera koden till ditt urklipp.

Installera widget

Öppna Tumblr och klicka sedan på fliken "Anpassa" i instrumentpanelen för den blogg som är värd för shoppingwidgeten. Klicka på "Redigera HTML" för att öppna bloggtemakoden i en HTML-redigerare. Klistra in widgetkoden där du vill att shoppingwidgeten ska visas. Klicka på sidnamnet i menyn Anpassa för att redigera en annan sida än huvudbloggtema. Klicka på "Uppdatera förhandsgranskning" och sedan på "Spara" för att spara kodändringarna. Stäng menyn Anpassa för att återgå till din bloggs huvudsida. Installera en annan widget på varje sida på din blogg för att ge kunderna olika sätt att köpa dina produkter.