Hur man laddar ner Flash-video på en Mac

Flash-video finns överallt, inbäddat på webbplatser från YouTube till CNN. Även om det är trevligt att ha tillgång till direktuppspelning av video online, finns det tillfällen att du vill ladda ner ett specifikt klipp och använda det på din Macintosh eller bärbara videospelare. Det finns både betal- och shareware-program som gör detta, men med lite tålamod är det enkelt att göra med de verktyg som finns på din Macintosh.

Navigera till sidan där Flash-videon du vill ladda ner finns med Safari. Se till att du har den senaste versionen av den inbäddade Flash Player installerad för din webbläsare.

När du är i Safari trycker du på den här tangentkombinationen "Alternativ", "Kommando" och "A." Denna kombination öppnar Aktivitetsfönstret för din webbläsare, en lista över alla element från webbplatsen som webbläsaren laddar ner för närvarande.

Om du har flera webbläsarfönster öppna, bläddra ner till fönstret som har Flash-videon du vill ladda ner. Om webbläsarens sidelement inte expanderas klickar du på triangeln bredvid sidrubriken för att expandera alla element.

Hur man laddar ner Flash-video på en Mac

Hitta videofilen som är inbäddad på webbsidan i aktivitetsfönstret. Titta på kolumnen Status och skanna listan efter större filstorlekar. Vanligtvis är videofilen den största filen på sidan, från 3 till 10 megabyte. För timlånga program eller video i högupplöst kan filen vara 500 megabyte eller större. Du kan behöva rulla ner i fönstret för att hitta det. Namnet på filen kanske inte känns igen för dig; det är okej.

Hur man laddar ner Flash-video på en Mac

Dubbelklicka på videofilen i Aktivitetsfönstret. Detta hämtar den valda filen till din dator. Ditt nedladdningsfönster ska öppnas och en fil börja ladda ner. Den här filen kan ha namnet "video.flv." Filen laddas ned till den mapp som du har angett i Safari-inställningarna. Det kan ta lite tid, beroende på hur stor en fil det är och hur snabb din internetanslutning är.

Öppna den nedladdade Flash-videofilen i QuickTime med Perian-plugin-programmet. Observera att QuickTime inte stöder Flash-videofiler. Du måste ladda ner och installera Perian-plugin-programmet, vilket utökar QuickTimes förmåga att känna igen de vanligaste videoformaten. För att hitta den senaste versionen av Perian, besök deras webbplats, som anges nedan.

Den nedladdade videofilen öppnas inte automatiskt med QuickTime. För att tvinga den att öppna med QuickTime, gör något av följande:

Öppna QuickTime först och dra sedan den nedladdade videofilen till QuickTime-dockningsikonen, eller;

Högerklicka på den nedladdade videofilen och vänta tills snabbmenyn visas. Välj "Öppna med" och hitta "QuickTime Player."

Spara den nedladdade Flash-videofilen till ett nytt format. Välj "Spara som" på Quicktime-filmenyn och välj vilken typ av fil du vill spara den som.

Tips

Många Flash-videofiler är skyddade av upphovsrätt. Var noga med att ladda ner media som du inte äger.

Om du har problem med att hitta videofilen på webbsidan finns shareware-alternativ tillgängliga för att assistera, till exempel Flash Video Downloader (se länk i "Resurser" nedan). Detta är ett plugin-program för Firefox som låter dig ladda ner video direkt från webbläsaren.

Objekt du behöver

  • Macintosh-dator

  • Internet anslutning

  • Safari

  • Quicktime (med gratis Perian-plugin installerat)