Hur du anpassar Control Center på iPhone och iPad

Med lanseringen av iOS 11 har Apple äntligen lagt till den efterlängtade funktionen, vilket gör det möjligt för användare att anpassa Control Center på iPhone eller iPad genom att lägga till, ta bort och ordna om ikonerna för Control Center efter dina egna behov.

Anpassa Control Center på iPhone och iPad

Ända sedan Apple introducerade Control Center i iOS 7 har användare väntat på en uppdatering som kan göra det möjligt för dem att anpassa Control Center.

Apple har äntligen gjort Control Center anpassningsbar i iOS 11 och det har också omarbetat Control Center, vilket ger det ett mycket modernare och renare utseende.

Utöver detta har kontrollcentret i iOS 11 mycket snabbare alternativ när du 3D Touch trycker på en kontrolls ikon i Control Center. Även de med icke-3D-beröringsenheter har förmågan att länge trycka på kontrollens ikon för att komma åt några snabba alternativ.

När du kommer till anpassningsdelen kan du nu lägga till kontroller, ta bort kontroller och också organisera kontrollerna i kontrollcentret.

Men den här funktionen är fortfarande väldigt begränsad och du kan inte ta bort eller omorganisera grundläggande kontroller som WiFi, cellulär, flygplansläge, Bluetooth, spelar nu, skärmrotation, stör inte, skärmspegling, ljusstyrka och volymkontroller.

Dessa grundläggande kontroller kommer alltid att finnas kvar i kontrollcentret och kan inte tas bort eller omorganiseras. Anpassningsfunktionen är inte heller tillgänglig för tredjepartsappar.

Lägg till kontroller i Control Center på iPhone

Följ stegen nedan för att lägga till kontroller i kontrollcentret på din iPhone eller iPad.

1. Öppna Inställningar på din iPhone eller iPad och tryck sedan på alternativet Kontrollcenter.

2. Klicka på Anpassa kontroller på skärmen Kontrollcenter. (Se bild nedan)

3. Bläddra ner till avsnittet "Fler kontroller" på skärmen Anpassa kontroller och tryck på pluss-knappen bredvid kontrollen som du vill lägga till i Kontrollcentret på din iPhone eller iPad (se bild nedan).

I exemplet ovan, genom att knacka på Plus-ikonen bredvid alternativet ”Genomkopplingar”, läggs en tillgänglighet till kontrollcentret till Kontrollcentret

Ta bort kontroller från Control Center på iPhone

Följ stegen nedan om du vill ta bort alla kontroller från kontrollcentret.

1. Klicka på Inställningar> Kontrollcenter

2. Klicka på Anpassa kontroller på skärmen Kontrollcenter.

3. På nästa skärm, bläddra ner till avsnittet "Inkludera" och tryck sedan på den röda Minus-ikonen som finns bredvid kontrollen som du vill ta bort från Control Center (se bild nedan).

4. Klicka sedan på den röda Ta bort-knappen för att ta bort kontrollen från Control Center på din iPhone eller iPad.

Organisera kontroller i Control Center på iPhone

När du har lagt till och tagit bort kontroller från Kontrollcentret kan du också organisera Kontrollcentret efter dina önskemål.

1. Klicka på Inställningar> Kontrollcenter

2. Klicka på alternativet Anpassa kontroller på nästa skärm

3. På skärmen Anpassa kan du dra kontrollerna uppåt eller nedåt genom att trycka på och hålla på 3-radsikonen som ligger till höger om kontrollens namn (se bild nedan).

4. Beroende på dina krav eller önskemål kan du ordna om kontrollerna som du vill ha dem.