Varför skulle ett konto på Facebook stängas av?

Även om det är gratis att registrera sig för ett konto på Facebooks sociala nätverk, måste du följa villkoren som anges i meddelandet om rättigheter och skyldigheter. Om du inte gör det kan ditt konto stängas av. Facebooks system övervakar kontinuerligt konton för beteende som inte är tillåtet, och om du visar sig vara skyldig får du en varning. Andra användare kan också rapportera dig om du inte följer Facebook-riktlinjerna. Om du missbrukar Facebook och ignorerar varningarna kommer Facebook att stänga av ditt konto.

Använda ett falskt namn eller imitation

Att använda ett falskt namn för att skapa en Facebook-profil kan leda till avstängning om det upptäcks. Villkoren som du godkänner när du registrerar dig för ett nytt konto anger att du måste använda ditt riktiga namn. Du får inte heller använda namnet på en kändis i avsikt att utge sig för honom. Enligt Facebook är anledningen till att du måste använda ditt riktiga namn när du registrerar dig för samhällssäkerhet. Om du ofta känns av ditt smeknamn eller flicknamn får du lägga till det från din kontoinställningssida. Alternativa namn måste följa Facebooks community-standarder.

Skicka olämpliga bilder

Facebook tillåter inte delning av pornografiska bilder eller något sexuellt innehåll där en minderårig är inblandad. Det finns också vissa begränsningar för vilken typ av nakenhet som är tillåten, så foton av en naken skulptur eller familjefoton av amning kan vara acceptabla. Obscena bilder eller bilder som visar grafiskt våld tolereras inte heller. Bilder som flaggas som olämpliga granskas av Facebook och tas bort om det anses nödvändigt. Om du fortsätter att lägga upp olämpliga bilder kan ditt konto stängas av. Detta gäller alla bilder - oavsett om det är din profilbild, fotoalbum eller vägginlägg.

Hota andra användare eller engagera sig i hatprat

Medan Facebook uppmuntrar användare att debattera och tolererar humoristiska utbyten mellan användare kan du få ditt konto avstängt för hatprat. Om du attackerar andra användare baserat på deras ras, religion, kön, etnicitet eller andra egenskaper som funktionshinder eller medicinska tillstånd, kan du rapporteras, vilket resulterar i en varning. Om du ignorerar den här varningen och fortsätter att delta i hatprat kommer ditt konto att inaktiveras. Att hota eller trakassera andra användare medför samma straff. Åtgärder som att upprepade gånger rikta in sig på andra med oönskade vänförfrågningar eller meddelanden ses också som trakasserier och kan leda till ett inaktiverat konto.

Använda flera profiler

Facebook låter dig skapa och använda bara ett konto. Om den upptäcker att du använder flera konton kan dina andra konton avslutas och ditt huvudkonto stängas av. Att skapa ett företagskonto när du redan har ett personligt konto faller också under denna kategori och bör undvikas. Med Facebook-sidorna eller gruppfunktionen kan du skapa en separat affärsprofil som är knuten till ditt personliga konto. Under inga omständigheter får du driva din personliga sida som ett företag eftersom detta också bryter mot Facebook-villkoren. Även om Facebook kanske inte upptäcker extra konton omedelbart, är det inte värt att riskera att ditt huvudkonto stängs av genom att skapa andra profiler.

Delta i skräppost eller nätfiske

Medan du kan skapa en sida eller grupp för att marknadsföra en produkt eller tjänst ska du inte ständigt lägga upp länkar till din webbplats från din personliga profil. Facebook har system på plats för att upptäcka och blockera skräppost. Andra Facebook-användare kan också rapportera dig om du deltar i skräppost, en annan åtgärd som kan leda till att ditt konto avslutas. Att skapa samma inlägg kontinuerligt eller skicka samma meddelande till flera personer betraktas som skräppost. Du får inte kontakta andra Facebook-användare för kommersiella ändamål utan deras samtycke och måste använda Facebook-sidfunktionen om du vill marknadsföra ditt företag. Att försöka få tillgång till andra användarkonton genom nätfiske leder också till att ditt konto avslutas om du blir skyldig.