Hur man skapar en fyllbar PDF utan Adobe

Att använda Adobe Acrobat är inte det enda sättet att redigera en bärbar dokumentformat eller PDF-fil. Om du har en ny version av Microsoft Word kan du använda den för att redigera och spara PDF-filer. Om du har en äldre dator eller inte har Word finns det flera gratisprogram du kan använda tillgängliga online.

Microsoft Word

Starta Microsoft Word 2010 eller senare och öppna ditt befintliga Word-dokument som du vill göra om till ett fyllbart PDF-formulär. Om du inte har ett befintligt dokument klickar du på "Arkiv" och sedan på "Ny" för att skapa ett nytt formulär.

Visa utvecklarna i Word genom att klicka på "Arkiv" och sedan "Alternativ" och sedan "Anpassa menyfliksområdet." Klicka på fliken "Utvecklare" för att aktivera den och klicka sedan på "OK".

Skriv in texten för ditt formulär och för varje objekt som du vill att användare ska ange text lägg till en textkontroll. Klicka på fliken "Utvecklare" och klicka sedan på "Rich Text Content Control" eller "Plain Text Content Control" infoga kontrollen. Upprepa vid behov för alla andra fyllbara fält som du vill lägga till i dokumentet.

Lägg till en kombinationsruta eller rullgardinslista för alla fält som ska vara flervaliga. Klicka på fliken "Utvecklare" och klicka sedan på "Innehållskontroll för kombinationsruta" eller "Innehållskontroll för rullgardinslistor" för att lägga till den i ditt formulär. Klicka på "Egenskaper" under fliken "Utvecklare" för att anpassa alternativen för din kombinationsruta eller rullgardinsmeny.

Lägg till en kryssruta för alla fält på ditt formulär som ska markeras. Klicka på "Kryssrutan Innehållskontroll" under fliken "Utvecklare" för att lägga till kryssrutan bredvid ett textfält.

Spara ditt Word-dokument som en PDF genom att klicka på "Arkiv" och sedan "Spara" och sedan välja "PDF." Ett fyllningsbart PDF-formulär sparas sedan i mappen Dokument.

Gratis PDF-program

Välj ett gratis PDF-skriv- eller redigeringsprogram som PDFescape, Nitro PDF Reader eller Sejdas Online PDF Editor (se Resurser). Följ instruktionerna på webbplatsen för att ladda ner och installera programmet. När det gäller Sejdas Online PDF Editor behöver du inte ladda ner någonting utan ladda upp din PDF till webbservern istället och redigera den online.

Starta appen och öppna PDF-dokumentet som du vill skapa ett fyllningsbart formulär från. Klicka på ett av de tillgängliga alternativen för formulärverktyg i verktygsfältet, till exempel en textruta. Klicka en gång i ett område i PDF-dokumentet som du vill göra fyllbart och dra verktyget till önskad storlek medan du håller ner musknappen.

Justera fältegenskaperna, om det behövs. Högerklicka en gång i formulärfältet som du lade till och välj alternativet "Egenskaper". Denna åtgärd startar ett separat popup-fönster. Använd de tillgängliga kategorierna för att justera fältegenskaper, t.ex. teckensnitt, färg och fältnamn. Klicka på “OK” för att spara ändringar.