Hur man Sideload Apps till iPhone och iPad utan Jailbreak

Om du använder sidoappar eller open emulatorer till din iOS-enhet kan du använda appar och emulatorer som inte är tillgängliga i iTunes app store. Den här artikeln visar hur du laddar appar på iPhone och iPad gratis och utan att behöva jailbreaka din iOS-enhet.

Introduktion

I det här inlägget kan du förstå sidladdning som processen för att ladda ner appar till din iPhone eller iPad från en annan källa, utom iTunes app store.

Eftersom din iOS-enhet inte tillåter att tredjepartsappar laddas ner direkt, måste du Sidelägga apparna via en dator till din iOS-enhet.

En annan term som du behöver förstå är "Emulator", som för detta inlägg kan definieras som programvara som kan lura en iOS-enhet att imitera eller emulera en annan enhet.

Till exempel är GBA4iOS en populär emulator som kan lura din iPhone eller iPad att bete sig som en Game Boy-konsol, så att du kan spela Game Boy Advance Games på din iPhone eller iPad.

Saker som krävs för att Sideload Apps på iPhone, iPad

Nedan listas de viktigaste sakerna du behöver för att ladda appar eller emulatorer till din iPhone, iPad eller iPod.

Xcode 7: Xcode är en integrerad utvecklingsmiljö (IDE) som ger dig verktyg för att utveckla programvara för iOS-enheter. Du kan ladda ner den senaste versionen av Xcode från Mac app Store gratis.

Mac-dator: Xcode fungerar bara på Apples Mac-dator och fungerar inte på datorer som använder andra operativsystem som Windows Computers eller Chromebooks som använder Googles Chrome OS.

Kort sagt, du behöver en Apple-dator för att köra Xcode.

Källkod: Du behöver källkoden för appen eller emulatorn som du vill ladda till din iOS-enhet. I allmänhet är källkoden för de flesta appar och emulatorer lätt tillgänglig online, du måste leta efter den.

Viktiga steg för att Sideload Apps till iOS-enhet

Nedan listas de viktigaste stegen som du kommer att använda för att Sideload-appar till din iPhone eller iPad gratis utan att behöva jailbreaka din enhet.

1. Ställ in Xcode på din Mac

2. Sätt din apps källkod till Xcode

3. Anslut din enhet till Mac redo med Apps källkod

4. Skapa en kodsigneringssignatur

Följ nu de detaljerade stegen nedan för att slutföra vart och ett av de viktigaste stegen som anges ovan.

1. Ställ in Xcode på din Mac

Följ dessa steg för att ställa in Xcode på din Mac och lägga till ditt Apple-ID.

1. Ladda ner Xcode till din Mac, om du inte redan har gjort det.

2. Navigera till mappen Program på din Mac och starta Xcode därifrån genom att klicka på den.

3. När Xcode har startats på din Mac klickar du på Xcode från toppfältet för att öppna en popup-meny.

4. Klicka på Inställningar på popup-menyn.

5. Klicka nu på popup-fönstret från popup-fönstret och klicka sedan på + -knappen för att lägga till ditt Apple-ID till Xcode.

Bildkredit: bouk.co

5. Nu uppmanas du att ange dina inloggningsuppgifter, som är ditt Apple-ID och lösenord.

Observera att du kan få ett felmeddelande under det här steget om Apple ID som du använder för detta steg är kopplat till ett utgångsmedlemskap i Apple Developer-programmet.

Om du får ett felmeddelande kan du skapa ett nytt Apple-ID och logga in på Xcode med ditt nya ID.

2. Sätt din apps källkod till Xcode

För att bygga och ladda appen till din iPhone och iPad måste du hämta appens källkod till Xcode.

Som exempel följer du dessa steg om du vill få källkoden till den populära GBA4iOS-emulatorn till Xcode. Som nämnts ovan är GBA4iOS en mycket populär emulator som kan lura din iOS-enhet att bli en Game Boy-konsol.

1. Ladda ner källkoden för GBA4iOS Emulator till din MAC.

2. Starta terminalfönstret på MAC och skriv in den uppsättning kommandon som krävs för att få GBA4iOS-källkod till Xcode och tryck på enter.

Koden som visas på bilden ovan (för GBA4iOS) har föreslagits av Bouke Van Der Bijl, utvecklare och GitHub-bidragsgivare.

I ditt fall kommer du att använda källkoden för appen eller emulatorn som du försöker ladda sidorna och följa installationsinstruktionerna som krävs för appen eller emulatorn som du försöker ladda.

3. Starta Xcode på din MAC

4. I Xcode klickar du på Arkiv> välj Öppna

5. Leta upp din projektfil och klicka på den för att öppna projektet i Xcode.

Viktigt: Du måste vara mycket försiktig när du använder kommandot sudo. Du kan komma att behöva ange ditt OS X-systemlösenord och alla misstag kan skada ditt system. Rekommenderas inte om du inte är van vid att göra detta.

3. Anslut iOS-enhet till Mac

Nu måste du ansluta din iPhone, iPad eller iPod till din Mac-dator via en USB-kabel och när din Mac-dator känner igen din anslutna enhet följer du stegen nedan

1. I Xcode från den övre fältet, klicka på Produkt och från rullgardinsmenyn på Destination. Välj den anslutna enheten som destination. (Se bild nedan)

Bildkredit: bouk.co

4. Skapa en kodsigneringssignatur

Du måste generera en unik signatur för signering av kod för din app för att bygga och installera den.

1. Klicka på ditt projektnamn till vänster om fönstret.

2. Ange ett unikt namn bredvid Bundle Identifier.

3. Förutom lagnamn måste du se till att ditt namn anges.

Bildkredit: bouk.co

5. Bygg och Sideload app till iPhone eller iPad

Klicka nu på uppspelningsknappen som finns längst upp till vänster i Xcode-fönstret.

Så snart du klickar på uppspelningsknappen kommer din app att byggas, installeras och lanseras på en iPhone eller iPad ansluten till Mac via USB-porten.

Din app ska nu laddas fram till en iOS-enhet. Om du får ett felmeddelande är det troligt att du har använt en felaktig källkod.