Geek Vs Geek: Klipp kabel, titta på Internet?

Stick en gaffel i Comcast; kabel-TV är klar. Tack vare Internet finns det ingen anledning att slösa bort pengar på gammal tv längre. Det är åtminstone vad Rick tycker. Dave har en något annorlunda åsikt.

En gång i månaden möter eHow Tech-redaktören Dave Johnson mot Rick Broida, som skriver om teknik för CNET, PC World och Wired. Följ med när de hanterar denna fråga från motsatta hörn.

Geek Vs Geek: Klipp kabel, titta på Internet?

Stack: Bruce Springsteen gjorde fel. Femtiosju kanaler och ingenting på? Prova fem hundra femtiosju! Och ändå fortsätter kabeln att få mig att betala för innehåll som jag inte tittar på och inte vill, höja priserna på en till synes månadsbasis utan att ge något mervärde att tala om. Letar jag efter att klippa sladden? Du har ju rätt. Och tack vare tjänster som Amazon, Hulu Plus och Netflix behöver jag inte offra mycket i processen. Bryt ut saxen!

Geek Vs Geek: Klipp kabel, titta på Internet?

Dave: Det är en bra plattform antar jag. Vi skulle alla älska att spara pengar samtidigt som vi klistrade dem till The Man. Men som vanligt skäller du upp fel träd. Trots vad du kanske tror är det helt enkelt inte sant att kabelhastigheterna går upp "till synes månadsvis", såvida du inte använder Kirk och Spocks hemliga kod där månader är mer som år. Och ditt lokala grannskapskabelföretag, om det är något som mitt, erbjuder faktiskt ett ganska anständigt värde för pengarna. Internet har en lång väg att gå för att komma ikapp.

som, kabel, rick, hulu, tivo, månad, göra, bara, pengar, vill, priser, värde, tjänster, plus, sport

Stack: Anständigt värde för pengarna? När du går till livsmedelsbutiken, låter du dem fylla i din kundvagn med ett enormt sortiment av mat och sedan ta betalt för allt - trots att du bara ville ha bröd och mjölk? Det är vad kabelföretag gör, så ursäkta mig om jag inte delar din känsla av värde. För cirka 16 dollar per månad (7,99 dollar för Hulu Plus, 7,99 dollar för Netflix) kan jag titta på nästan alla TV-program jag vill, för att inte säga några få gazillionfilmer. Allt på begäran, allt enligt mitt schema. Kabel kör ungefär $ 50 / månad för bara den mest grundläggande tjänsten, och dessa priser kan fördubblas om du tar dig på betalkanaler som HBO och Showtime.

Dave: Tyvärr, men du sträcker dig direkt utanför porten. För ett pris till min kabelleverantör får jag alla - och jag menar alla - TV-program jag vill titta på. Utan kabel är jag dock kvar att försöka sammanföra min tv-tittning genom att prenumerera på flera tjänster som ett slags digitalt pussel. Netflix ensam ger mig inte alla program jag vill se; Hulu på egen hand kommer inte att göra det heller. Så jag slutar prenumerera på dem alla och gissa vad? Det kostar nästan lika mycket som kabel. Och du måste växla mellan tjänster för att hitta alla dina grejer. Usch. Om du gillar att bli irriterad är det förmodligen bra.

Stack: Har du någonsin klippt en kupong? Eller maila en rabatt? Ibland kräver lite ansträngning att spara pengar. Och i vilket universum kostar $ 16 "nästan lika mycket som" $ 50? Åh, rätt, samma som du vaknar stilig. Titta, jag säger inte att kabelavskärning är utan krångel, kanske till och med dess brister, men det finns en anledning till att miljontals amerikaner har släppt kabel: den är för dyr. Människor är trötta på att betala $ 50, $ 80, till och med $ 120 per månad för TV. Så länge du behåller ditt höghastighetsinternet har du alternativ.

Geek Vs Geek: Klipp kabel, titta på Internet?

Dave: Lite krångel som jag klarar. Men att jag måste planera min kvälls underhållning med den processuella inblick i en rymdfärjlandning sträcker mitt tålamod. När allt kommer omkring får du det att låta sömlöst, men säg mig, Rick, var är sporten? Var är det? Som det spelet spelar de med en fladdermus ... vad heter det ... batball? Poängen är: Jag följer inte sport. Den andra punkten är att om jag gjorde det skulle det inte spela någon roll, för det finns ingen sporttäckning i någon av de tjänster du nämnde. Netflix? Nej. Hulu? De har ett större urval av trailers för videospel. Amazon? Allt de har att erbjuda är böcker om sport. Och det är bara att repa ytan på vad Internet inte kan leverera. Lycka till, till exempel att titta på live-TV. Och fråga mig om att använda Hulu Plus eller Amazon Prime på en TiVo. Fortsätt, jag vågar dig. Fråga mig.

Geek Vs Geek: Klipp kabel, titta på Internet?

Stack: Er, Hulu Plus fungerar bra på min TiVo, tack. Och en Roku-låda på $ 50 ger varje streamingtjänst som man känner till. När det gäller sport har du rätt, det är ett område där skärning av sladdar blir kort. Naturligtvis kan du alltid prenumerera på strömmande sportkanaler som MLB.tv och NHL.tv, vilket ger dig ännu fler spel än kabel. När det gäller live-TV (som innehåller massor av lokala sporter, natch), kommer en billig antenn och din TV: s inbyggda tuner att ge dig det. Behöver du en DVR? Eftermontera din nuvarande eller gamla dator med en TV-mottagare så är du redo. Spel. Uppsättning. Match. (Det är en tennismetafor, nörd.)

Dave: Sedan du frågade fungerar Amazon Prime inte alls med TiVo. Så om du ponnar upp $ 79 per år för Amazon Prime, kan du inte titta på något av gratis streaminginnehåll som följer med prenumerationen om du råkar ha en TiVo. Allt du får är Amazon-videotjänsten, där du betalar separat för varje show du tittar på. Och vad gäller Hulu Plus tvingar licensavtal Hulu att göra något innehåll som du kan titta gratis på din dator otillgängligt på en enhet som en TiVo - vilket innebär att om du också betalar för Plus-tjänsten, betalar du för mindre av något innehåll, men mer av annat innehåll. Som en sug. Se vad jag menar när jag säger att Internet-TV gör allt mer komplicerat? Därför är kabeln i dag, just nu, vettigare. Betala en gång, få allt. Gjort.

som, kabel, rick, hulu, tivo, månad, göra, bara, pengar, vill, priser, värde, tjänster, plus, sport

Stack: Du är som en kille i en tinfoilahatt som skämtar om galna Hulu / TiVo / regeringskonspirationer. Titta, glöm TiVo - skaffa en Roku-låda på $ 50 och bli klar med den. Nu är den enda frågan vilken eller vilka tjänster du bör prenumerera på. Kom också ihåg att du alltid kan komma ikapp populära TV-serier genom att kolla in DVD-skivor från biblioteket (som är gratis). Och du kan spela in de senaste nätverksshowerna över luften med min tidigare nämnda PC-DVR-installation - också gratis. Slutsats: med lite tålamod och kunskap kan du ge kabel-bagageutrymme och spara dig hundratals dollar varje år. Det låter som om du inte har någon av dem.

Geek Vs Geek: Klipp kabel, titta på Internet?

Dave: Missförstå mig inte, Rick. Jag älskar tanken på att klippa kabel och få all min underhållning från Internet. Men idag. Det är fortfarande ett broderi av program och filmer som kräver alltför mycket ansträngning för att sammanföra en avkopplande TV-kväll. Jag tror att en del av dessa tjänster är bra för kablarna - i synnerhet Netflix - men vi är fortfarande år borta från att de är praktiska och omfattande ersättare för Comcast eller Time Warner. Även i ditt avslutande argument vill du att jag byter från min TiVo till en Roku-ruta bara för att saker ska fungera bättre. Inte bara betyder det att spendera ännu mer pengar, men du ignorerar det faktum att jag annars kanske föredrar TiVo framför Roku. Och jag kan fortfarande inte titta på live-TV på Internet utan ännu mer frustration - ställa in en PC-DVR? Snälla du! Jag trodde att vi försökte göra saker lättare. Slutsats? Internet-TV är fortfarande i sin linda, som självkörande bilar och tofuburgare. Jag skulle inte fästa någon av dessa saker på människor förrän de har fått mer tid att mogna.

Vem vann? Vi skulle älska att höra från dig. Väg in med din åsikt i kommentarerna, eller tweet @davejoh.

Och vilka andra tekniska ämnen skulle du vilja se Dave och Rick diskutera? Skicka dina idéer till Dave via Twitter @davejoh.