Så här inaktiverar du styrplattan på Mac när musen är ansluten

När du använder en mus med din MacBook kanske du vill inaktivera styrplattan för att förhindra oavsiktliga eller oönskade klick. I den här artikeln hittar du stegen för att inaktivera styrplatta på Mac när en extern mus är ansluten till din Mac.

Oavsiktliga spårplatta klickar på Mac

Styrplattan på MacBook Computers har många funktioner och är nästan lika snabb som en mus. Det finns många användare som helt litar på styrplattan och inte ens överväger att ansluta en extern mus till sin MacBook.

Men om du stöter på behovet av att ansluta en extern mus till din MacBook eller om du är bland dem som gillar att använda en mus, kanske du vill inaktivera styrplattan för att förhindra oavsiktliga eller oönskade klick.

Även om styrplattan på din Mac är ganska bra på att skilja mellan ett faktiskt klick och din handflata som borstar styrplattan, sker oavsiktliga klick och dessa kan vara ganska irriterande.

Därför är det en bra idé att inaktivera styrplattan på din Mac medan det finns en mus som är ansluten till den.

Inaktivera styrplatta på Mac när musen är ansluten

Funktionen för att inaktivera styrplattan på din Mac medan en mus är ansluten är dold i Apples skärm för tillgänglighetsinställningar.

1. Klicka på Apple-ikonen som finns i den övre menyfältet på din Mac och klicka sedan på alternativet Systeminställningar i rullgardinsmenyn.

2. Klicka på Tillgänglighet på skärmen Systeminställningar.

3. På skärmen Tillgänglighetsinställningar klickar du på alternativet Mus & styrplatta i sidmenyn och kontrollerar sedan alternativet för ignorera inbyggd styrplatta när mus eller trådlös styrplatta finns (se bild nedan)

När du använder den här tillgänglighetsfunktionen på din Mac behöver du inte gå tillbaka till Inställningar för att aktivera eller inaktivera styrplattan på din Mac.

Från och med nu kommer Trackpad automatiskt att inaktiveras på din Mac, när den upptäcker en extern mus som är ansluten till den. På samma sätt aktiveras styrplattan automatiskt på din Mac, när en extern mus är ansluten till den.