Hur får man en bra Skype-signal

Skype är ett billigt sätt att ringa telefoner och genomföra videochattar, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ till en mobiltelefon eller fast telefon. Utan en stark signal kan en Skype-session dock gå snabbt nedåt. Genom att vidta åtgärder för att optimera din Skype-installation och förbättra din internetanslutning kan du minska buller och säkerställa en tydlig videoström.

Internetsignal

Om du använder Skype via ett trådlöst internetnätverk kan signalstyrkan påverka dina samtal och videochattar. Genom att eliminera eller minska vanliga källor till trådlös störning kan du förbättra kvaliteten på Skype-sessioner. Ett enkelt sätt att förbättra en trådlös signal enligt PC Magazine är att ändra routerkanalen till en mindre trångt. Du kan också uppdatera routerns firmware, ändra positionen till en mer central plats och flytta den bort från stora metallföremål som skrivbord och kylskåp. Placera din Skype-enhet så nära routern som möjligt, borta från föremål som orsakar störningar, som mikrovågor och trådlösa telefoner.

Nätverkshastighet

Enligt Skype kan din internethastighet ha en betydande inverkan på kvaliteten på dina röst- och videokal. När du gör vanliga samtal kräver Skype en lägsta uppladdnings- och nedladdningshastighet på 30 kbps men rekommenderar en hastighet på 100 kbps. För högupplösta videosamtal är minimikravet för uppladdning och nedladdning 1,2 Mbps, medan den rekommenderade hastigheten är 1,5 Mbps. Om du gör gruppvideosamtal behöver du snabbare nedladdningshastigheter. Både du och personen du ringer måste uppfylla minimikraven.

Datoraktivitet

När du använder Skype på en dator eller mobil enhet kan andra applikationer tävla om internetbredd. För att säkerställa att Skype kan fungera smidigt, stäng av andra program som använder din internetsignal. Glöm inte applikationer som körs i bakgrunden, som e-post och sociala medier. Pausa nedladdningar eller uppladdningar du har pågående och stoppa alla streamingvideoapplikationer. Skype rekommenderar också att du stänger alla program som spelar musik, särskilt de som strömmar musik över Internet.

nätverkskonfiguration

Om du använder en vidarebefordrad internetanslutning kan det leda till en lägre Skype-anslutningshastighet. Du kan kontrollera om ditt samtal vidarebefordras på en Windows-maskin genom att välja "Ring teknisk information" från "Samtal" -menyn medan du ringer ett Skype-till-Skype-samtal. På en Mac väljer du "Teknisk samtalsinfo" i "Fönster-menyn". Om fälten "SessionOut" och "SessionIn" innehåller "RELAY_UDP" eller "RELAY_TCP" är din brandvägg sannolikt orsaken till en dålig Skype-signal. För att uppdatera inställningen, öppna din brandvägg och konfigurera dess Skype-post för att skapa en direktanslutning.