Hur man använder en extern bildskärm för en bärbar dator Sony Vaio

Du kan använda de bakre VGA- eller HDMI-portarna på din Sony Vaio för att ansluta en extern bildskärm till din bärbara dator, så att du kan visa din bärbara datorns skärm på en större bildskärm, snarare än den bärbara datorns mindre LCD-skärm. Du kan också utöka ditt Sonys skrivbord över både LCD-skärmen och en extern bildskärm. Detta skapar ett kontinuerligt skrivbord som antingen kan visa flera öppna program eller två maximerade fönster.

Steg 1

Anslut bildskärmens strömkabel till ett vanligt vägguttag och slå på den.

Steg 2

Anslut en VGA-kabel från den 15-stifts VGA-porten på din Sony Vaio till den externa bildskärmen. Den här porten matchar din VGA-kabelanslutningens form och storlek och är vanligtvis blå i färgen. För en HDMI-anslutning, anslut en HDMI-kabel mellan bildskärmens och Vaios HDMI-portar. Dessa portar liknar USB-portar, men är något bredare och inte helt rektangulära. Vaios skärm ska automatiskt flyttas till den externa bildskärmen efter anslutningen. Om du vill utöka skärmen över två bildskärmar, fortsätt med resten av instruktionerna.

Steg 3

Anslut en 3,5 mm ljudkabel från Sonys hörlursuttag till ljudingången på dina skärmhögtalare. Detta krävs endast om monitorn har integrerade högtalare som du vill använda.

Steg 4

Tryck på "Fn-F7" för att växla visningslägen mellan din Vaios LCD-skärm och den externa bildskärmen.

Steg 5

Högerklicka på ett tomt område på skrivbordet och välj "Skärmupplösning".

Klicka på rullgardinsmenyn "Flera skärmar" och välj "Förläng dessa skärmar" för att använda båda skärmarna på skrivbordet. Du kan nu dra och släppa program till och från endera skärmen, precis som om de vore samma skärm.