Hur man får MacBook Pro att se ut som extern lagring på en dator

Mac-datorer har en inbyggd funktion som heter Target Disk Mode som gör att de visas som externa lagringsenheter anslutna till andra datorer. Men om du försöker komma åt eller överföra filer från en Mac till PC, kommer du att stöta på formateringshinder eftersom Windows-system inte automatiskt läser dessa diskar. Det finns några extra steg som PC-användare måste vidta för att använda en Mac som en extern lagringsenhet.

Hårdvarubegränsningar och alternativ

Target Disk Mode är endast kompatibelt med FireWire- eller Thunderbolt-överföringar. Både din Mac och PC måste ha dessa portar inbyggda. Om du inte har dessa portar kanske du vill utforska ett alternativt sätt att flytta dina data från en Mac till PC, till exempel att ladda dina Mac-filer till en annan USB-extern och flytta dem sedan till din dator. Du kan också använda en Ethernet-kabel för att skapa en fildelningsanslutning mellan dina datorer.

Skaffa rätt kabel

Om dina datorer har FireWire-portar accepterar din Mac antingen 9-stifts kontakter (FireWire 800) eller 6-stift (FireWire 400) beroende på åldern på dina maskiner. Generellt kommer FireWire 800 att överföra filer snabbare än dess äldre 400-motsvarighet. Du kan behöva hitta en kabel med två olika typer av FireWire-ändar om datorns portar inte matchar. Om du använder Thunderbolt för att överföra filer måste båda datorerna ha Thunderbolt-portar. Dessa kablar finns hos de flesta elektronikhandlare, inklusive Apple Store, Best Buy och Radio Shack. Innan du ansluter de två datorerna, se till att din Mac är avstängd först.

Läser Mac-hårddisken

Du måste ladda ner och installera ytterligare programvara för att visa din Mac-hårddisk och överföra filer. Med MacDrive Standard-testversionen kan du öppna, redigera och spara Mac-filer när du arbetar på din dator. Besök Mediafour-webbplatsen (länk i Resources) för att få den här kostnadsfria programvaran.

Starta i Target Disk Mode

Slå på din Mac. Håll "T" -tangenten nedtryckt direkt tills FireWire-ikonen visas. Starta MacDrive och din Mac-volym ska visas. Dubbelklicka och se till att dina filer är synliga. Vid den här tiden kan du överföra filerna direkt till datorn eller redigera filerna från Mac-enheten. Om Mac-disken inte visas högerklickar du på ikonen "Den här datorn" på din dator, väljer "Diskhantering" och ser till att Mac-enheten är listad. Om den inte är det kan du behöva starta om dina datorer och starta Target Disk Mode igen.