Min Twitter kommer inte att låta mig tweeta: Vad gör jag?

En del av överklagandet av Twitter är dess flexibilitet - du kan uppdatera din status från webben, från en mobilapp eller från en tredjepartsklient. Om du har problem med att kvittra kan problemet ligga på plattformen du använder för att komma åt Twitter eller med Twitter själv. Du bör alltid kontrollera de inbyggda gränserna för Twitter, som är utformade för att förhindra att nätverket överbelastas.

Webbläsarbaserad felsökning

Kontrollera att du använder rätt användarnamn och lösenord för att komma åt Twitter-webbplatsen. Du kan behöva logga ut och logga in igen för att autentisera dina autentiseringsuppgifter. Rensa webbläsarens tillfälliga datacache och kakor för att säkerställa att Twitter känner igen vem du är och att du har rätt att tweeta från ditt konto. Om du försöker tweeta samma uppdatering två gånger, blockerar Twitter detta med ett felmeddelande.

Felsökning av mobilappar

Om du har problem med en mobil Twitter-app, kontrollera att du har en aktiv dataanslutning genom att testa den via en annan app. Avinstallera och installera om appen för att rensa programmets datacache och återställa dess inställningar. Se till att du använder rätt användarnamn och lösenord för att logga in i appen. Ett problem med appen kan hindra dig från att se din tweet även när den har skickats, så kontrollera din Twitter-profil för att bekräfta att tweet inte har visats.

Tredjeparts klientfelsökning

Problem med tweeting från en tredjepartsklient kan ligga i källkoden, en nyckelinställningsfil eller ett mer allmänt problem som påverkar din enhet eller dator - till exempel brist på internetanslutning. Kontrollera att du har angett rätt kontoinloggningsinformation på klientens inställningsskärm. Om problemen kvarstår, avinstallera och installera om klienten, som återställer programmets inställningar och ersätter alla filer som kan ha skadats eller raderats.

Twittergränser och plattformsproblem

Twitter inför vissa begränsningar för antalet tweets som varje användare kan skicka för att förhindra att nätverket överbelastas. Varje användare är begränsad till 1 000 tweets per dag, och denna begränsning är uppdelad i mindre gränser för varje halvtimme. Om du nyligen har skickat många tweets eller retweets, kan du behöva vänta innan du kan tweeta igen. Alternativt kan ett tekniskt problem med Twitter-plattformen hindra dig från att twittra. Kontrollera de officiella Twitter-supportsidorna (se Resurser) för information om eventuella kända problem.