Hur man svarar med en GIF på Tumblr

Du kan svara på några Tumblr-blogginlägg med en GIF eller annan bildtyp. Om inlägget visar en kameraikon mellan reblog-ikonen och hjärt-ikonen under inläggets innehåll, kan du “svara på foto” på inlägget med en bild. Inläggsskaparen måste aktivera funktionen "Låt människor svara" när den skapar inlägget för att funktionen för fotosvar ska vara tillgänglig. Om funktionen Photo Reply inte är tillgänglig för inlägget är ditt enda andra alternativ att reblogga inlägget och inkludera GIF i den rebloggade posten.

Fotosvar

Klicka på kameraikonen i ett inlägg som är aktiverat för fotosvar för att öppna formuläret Photo Reply.

Klicka på mitten av formuläret för att öppna filwebbläsaren. Navigera till GIF-filen och klicka sedan på "Öppna" för att ladda upp bilden. Du kan också dra och släppa GIF-filen i mitten av formuläret för att ladda upp bilden.

Skriv en valfri bildtext i rutan Bildtext och skriv upp till fem identifierande taggar i fältet Taggar, om så önskas.

Klicka på ikonen “Skicka” för att publicera svaret.

Reblog Post

Håll muspekaren över ikonerna under inläggets innehåll för att visa ikonnamnen och klicka sedan på reblog-ikonen (representerad av två pilar som bildar en rektangulär form) för att öppna reblog-formuläret. Det ursprungliga inlägget hänvisas till med en länk. Du kan ändra inställningen så att den inkluderar innehållet i det ursprungliga inlägget. Klicka på pilen i det övre högra hörnet av reblog-formuläret och klicka sedan på "Text" för att inkludera textinnehållet i originalinlägget, eller klicka på "Citat" för att citera originalinlägget.

Klicka på kameraikonen i reblog-formuläret för att öppna filväljaren. Bläddra till och klicka på GIF-bilden och klicka sedan på "Öppna" för att ladda upp bilden. Du kan också dra och släppa GIF i mitten av formuläret för att automatiskt ladda upp bilden.

Skriv ditt svar på det ursprungliga inlägget i det tomma avsnittet under det ursprungliga inlägget.

Klicka på ”Reblog-inlägg” för att publicera det inloggade inlägget.

Tips

För att aktivera fotosvar för ett av dina egna inlägg, klicka på kugghjulsikonen i formuläret Nytt inlägg och klicka sedan på kryssrutan "Låt människor svara".

Varningar

Funktionerna Reblog och Reply måste vara aktiverade i blogginställningarna för att dessa funktioner ska kunna visas i inlägg.

Tumblr Ask och Fan Mail-meddelanden stöder inte bilder.