Hur man lägger till text i tal i PowerPoint

När du använder ett Microsoft Office-program som PowerPoint, behöver du inte köpa ytterligare programvara för att dra nytta av konvertering av text-till-tal-ljud, eftersom du kan använda den inbyggda talfunktionen för att konvertera texten till någon eller alla bilderna i din presentation till tal.

Gör PowerPoint redo att tala

PowerPoint säger inte ett ord förrän du lägger till Speak-ikonen i applikationens snabbåtkomstverktygsfält genom att klicka på ikonen "Anpassa snabbåtkomstverktygsfältet", som är formad som en nedåtpil och är den sista ikonen i snabbåtkomstverktygsfältet. Klicka på "Fler kommandon" för att öppna fönstret PowerPoint-alternativ som visar en lista över några av kommandona som du kan lägga till i programmet. Klicka på rullgardinsmenyn "Välj kommandon från" och välj sedan "Alla kommandon" för att låta kommandona Tala upp i listan. Klicka på det kommandot, följt av "Lägg till" och klicka sedan på "OK" för att placera kommandot Tala i snabbåtkomstverktygsfältet.

Hitta din talikon

Det svåraste med att göra PowerPoint-prat kan vara att hitta Speak-ikonen som du har lagt till i programmet. Eftersom PowerPoint-ikoner inte visar namn kan du ha problem med att hitta de du behöver. För att få PowerPoint att tala om din bilds text måste du trycka på ikonen i verktygsfältet Snabbåtkomst som ser ut som en pratbubbla med en liten grön pil under den. Du kan också identifiera vilken ikon som helst genom att hålla muspekaren över den och läsa texten som visas i ett popup-verktygstips. Speak-ikonens verktygstips lyder "Tal markerad text."

Redo, klar, prata

PowerPoint's Speak-funktion fungerar som många andra text-till-tal-applikationer. Du väljer helt enkelt texten du vill höra och klickar sedan på ikonen Tala för att höra den. När du till exempel väljer en bilds titel och klickar på "Tala" talar PowerPoint titeln. När applikationen läser texten ändras pilen under Speak-ikonen till ett "X" och ändras sedan tillbaka till en pil när programmet är klart att läsa texten.

Funktioner och begränsningar

Speak är ett okomplicerat text-till-tal-verktyg, så det finns inget att konfigurera. Den läser text med standardrösten och du kan inte välja en ny röst som i de flesta text-till-tal-program från tredje part. Ett snabbt sätt att få Tala att läsa en hel bild är att klicka på bilden, trycka på "Ctrl-A" för att markera all text på den och klicka sedan på "Tal" -ikonen. Eftersom Speak inte kan läsa en hel presentation automatiskt måste du välja texten på varje bild du vill att den ska läsa. Observera att du också kan använda Speak-funktionen i Microsoft Outlook och Microsoft Word.

Låt andra appar tala

Windows kommer med ett program som heter Narrator som kan konvertera text till tal i andra applikationer, inklusive e-postklienter. Skärmläsaren är mer avancerad än PowerPoint's Speak-funktion eftersom den har dussintals kommandon som du kan använda för att anpassa hur din dator läser text. Starta Skärmläsaren genom att trycka på "Windows-Enter." Observera dock att Skärmläsaren läser vad du ser på skärmen - vilket betyder hela användargränssnittet, även inklusive saker som namnen på bildkomponenter som textrutor - och därför är Speak vanligtvis det bättre valet för att utföra enkla uppgifter som att läsa PowerPoint-bilder.