Hur man gör inläggsbeskrivningen i Tumblr

För att inläggsbeskrivningen ska visas i ett Tumblr-foto eller länkpost måste fältet Bildtext innehålla text eller en bild. Annars visas inte rubrikfältet i inlägget. Du kan lägga till text, HTML, länkar och bilder i bildtexten för att visas som beskrivning för ditt inlägg. Du kan också lägga till taggar för ditt inlägg i textrutan Taggar under textruta. Om din anpassade temakod förhindrar att dina bildtexter visas i webbläsaren redigerar du HTML-koden för att ta bort PermalinkPage-taggarna som omger bildtexttaggarna.

Infoga posttext

Öppna Tumblr och logga in på din instrumentpanel.

Klicka på bloggen som innehåller inlägget i den högra panelen och bläddra sedan till inlägget för att redigera.

Klicka på kugghjulsikonen under inlägget för att redigera och klicka sedan på "Redigera". Inlägget öppnas i redigeringsläge. Textredigeraren för texttext visas under inläggets bild eller text.

Klicka inuti bildtexten och skriv sedan en beskrivning för inlägget. Formatera texten och tecknen med formateringsverktygen i redaktörens övre verktygsfält. Klicka på ikonen "Kamera" för att infoga en bild. Markera lite text som du skrev i textningsrutan och klicka sedan på länken för att infoga en hyperlänk.

Klicka på "”Länk växla till HTML-redigeraren. Skriv HTML-kod i redigerarens textruta, om så önskas.

Klicka på ikonen "Lägg upp" för att publicera inlägget när du är klar med ändringarna. Beskrivningen visas under inlägget.

Ta bort PermalinkPage-taggar

Logga in på din Tumblr-instrumentpanel och klicka sedan på bloggen för att redigera i den högra panelen.

Klicka på alternativet “Anpassa” under bloggnamnet i den högra panelen för att öppna bloggen i verktyget Anpassa.

Klicka på länken "Redigera HTML" för att öppna temakoden i HTML-redigeraren.

Tryck på "Ctrl-F" för att öppna dialogrutan Sök. Skriv “{block: PermalinkPage}” i rutan Sök och klicka sedan på “Sök”. Ta bort både de inledande och stängande PermalinkPage-taggarna.

Klicka på "Spara" och sedan på "Avsluta". Förhandsgranska din inläggstext i webbläsaren.

Tips

När du skapar ett nytt fotoinlägg från Tumblr-instrumentpanelen är textrutan Textning tillgänglig efter att fotot har laddats upp eller förvärvats.