Hur du ökar din kabelinternets hastighet

I takt med att tekniken snabbt utvecklas fortsätter Internetleverantörer att erbjuda snabbare och mer robusta anslutningsalternativ till företag och konsumenter. Spridningen av sådan modern teknik är dock inte omedelbar, och många konsumenter bor inte i områden där dessa har tagit tag eller inte har råd med sina höga kostnader. I stället för ny och ouppnåelig internetteknik finns det många enkla och praktiska metoder för att påskynda din nuvarande kabelinternetanslutning.

Steg 1

Stäng av modemet och datorn. Lämna båda avstängda i 30 sekunder innan du startar om.

Steg 2

Uppdatera din webbläsare till den senaste versionen. Nyare versioner laddar ner sidor mer effektivt.

Steg 3

Optimera dina datorinställningar. Se till att din dator uppfyller minimikraven för din router. att inte uppfylla dessa specifikationer kommer sannolikt att orsaka hastighetsproblem. Rensa mappen "Tillfälliga Internetfiler" för att snabba upp surfningen. Kör regelbundna uppdateringar på ditt operativsystem.

Steg 4

Använd ett säkerhetspaket för att identifiera och ta bort spionprogram som kan använda bandbredd utan din vetskap.

Steg 5

Flytta dig närmare routern, om du använder en trådlös anslutning, så håll den helst i ditt synfält. Kom också närmare frontplattan, uttaget som ditt modem är anslutet till, för att ytterligare stärka din anslutning. Anslut direkt till din router med en Ethernet-kabel för maximal hastighet.

Steg 6

Byt ut antennen, din trådlösa routers antenn, för att öka signalstyrkan. Lägg till en trådlös åtkomstpunkt till ditt nätverk för att tillhandahålla en annan hotspot, vilket ökar hastigheterna i rum som inte ligger nära din router.

Steg 7

Säkra din anslutning. Ställ in WEP-lösenordsskydd eller, om din hårdvara tillåter det, WPA-kryptering för att säkra ditt nätverk mot obehöriga användare som kan använda din bandbredd.

Köp en ny router. Många konsumentroutrar, särskilt de gratis routrar som tillhandahålls av internetleverantörer, kan inte stödja höga nivåer av bandbredd som krävs för streaming av videor eller spel. Leta efter routrar som annonserar för dessa styrkor.