Vilken Chromecast-modell du ska köpa

Chromecast är en prisvärd TV-strömningsenhet som finns i tre olika modeller. Så vilken modell av Chromecast att köpa? Låt oss försöka besvara denna fråga genom att titta på skillnaderna och likheterna mellan de tillgängliga Chromecast-modellerna.

Vilken Chromecast-modell du ska köpa

Chromecast släpptes först av Google 2013 som en prisvärd enhet på $ 35 som kunde tillåta strömning av videor och filmer från YouTube, Netflix och andra populära videokällor till den större skärmen på din hemtv.

Den andra generationen Chromecast släpptes av Google 2015, tillsammans med Chromecast Audio, en annan användbar enhet som kan omvandla dina dumma högtalare till smarta.

2016 släppte Google Chromecast Ultra, som kan betraktas som en helt ny version av Chromecast som kostar $ 69, istället för $ 35 för den första och andra generationen av vanliga Chromecast-enheter.

Eftersom alla tre modeller av Chromecast finns tillgängliga på marknaden vet de flesta nya köpare inte vilken man ska köpa och de som redan använder en Chromecast-enhet lämnar undrar vad de saknar och borde de uppgradera till Chromecast Ultra.

Låt oss ta en titt på likheterna och skillnaderna mellan de tre olika Chromecast-modellerna, så att du kan fatta ett informerat beslut om rätt Chromecast-modell att köpa.

Likheter mellan tre modeller av Chromecast

Följande är likheterna mellan de tre olika modellerna av Chromecast - First, Second och Chromecast Ultra

1. Videouppspelningskvalitet: Alla modeller av Chromecast kan spela upp videor i HD-kvalitet (1080p)

2. TV-fjärrkontroll: Alla modeller av Chromecast stöder HDMI CEC, som låter dig använda den vanliga TV-fjärrkontrollen för att styra videor som spelas på din TV via Chromecast-enheten.

3. Google Home-app: Alla Chromecast-modeller använder samma Google Home-app för att kasta innehåll från din iPhone, Android-telefon eller surfplatta till TV.

4. Strömförsörjning: Alla modeller av Chromecast drivs av en Micro USB-adapter.

Skillnad mellan tre modeller av Chromecast

Följande är skillnaderna mellan de tre olika modellerna av Chromecast - First, Second och Chromecast Ultra

1. WiFi-nätverk: Första generationen Chromecast stöder 2, 4 GHz WiFi-nätverk, medan andra generationens Chromecast och Chromecast Ultra stöder både 2, 4 GHz och 5 GHZ WiFi-band.

2. 4K- och HDR-uppspelning: Chromecast Ultra är den enda Chromecast-modellen som stöder 4K- och HDR-videouppspelning

3. USB Ethernet: USB-adaptern som levereras med Chromecast Ultra stöder också Ethernet-anslutning.

Obs! Du kan tillhandahålla Ethernet-anslutning till första och andra generationen av Chromecast genom att använda en power-plus-nätverkskort för $ 15.

Ska du köpa Chromecast för första eller andra generationen

Den största skillnaden mellan First Generation Chromecast och Second Generation Chromecast är att First Generation Chromecast stöder 2, 4 GHz WiFi-nätverk, medan Second Generation Chromecast stöder både 2, 4 och 5 GHZ WiFi-band.

Vad detta innebär i praktiska termer är att andra generationens Chromecast kommer att kunna växla till 5 GHZ WiFi i händelse av att 2.4 GHZ-nät är trångt i det område där du bor.

Därför skulle vår rekommendation vara att gå till andra generationen av Chromecast, eftersom det sannolikt kommer att ge dig bättre anslutningar och bättre användarupplevelse på grund av dess förmåga att använda det mindre trånga 5 GHZ WiFi-nätverket.

Bör du uppgradera från första generationen till andra generationens Chromecast

Vi anser att du definitivt bör uppgradera till andra Generation Chromecast om du upplever att bromsa eller avbryta medan du tittar på videor eller filmer.

Detta händer på grund av att 2, 4 GHz-täckning är för överbelastad i lägenheten eller området där du bor. Eftersom andra generationens Chromecast stöder både 2, 4 och 5 GHZ WiFi-band, kommer den att kunna växla mellan de två WiFi-banden så att du får den bästa anslutningen.

Ska du köpa andra generationens Chromecast eller Chromecast Ultra

Som nämnts ovan är Chromecast Ultra den enda Chromecast-modellen som kan spela 4K-videor och du bör gå till den här modellen av Chromecast bara om du redan har en 4K-kapabel TV eller om du planerar att köpa 4K kapabel TV i närheten framtida.

Du måste också vara medveten om att 4K-innehåll är mycket begränsat och inte så allmänt tillgängligt som 720p och 1080p HD-innehåll.

Bildkälla - Google