Fix Kan inte ansluta till nätverksfel i Windows 10

Här är fem olika sätt att fixa nätverksanslutningsproblem i Windows 10. Beroende på orsaken bör någon av dessa fem metoder kunna fixa felmeddelandet "Kan inte ansluta till nätverk" på din Windows 10-dator.

Det går inte att ansluta till nätverksfel i Windows 10

Som ni kan föreställa er att det inte är möjligt att ansluta till internet ens en timme eller två i denna anslutna ålder kan vara ganska frustrerande.

Lyckligtvis är problemet med att Windows 10 inte kan ansluta till nätverket inte svårt att fixa. Många användare har rapporterat att de kan fixa detta irriterande problem på sin Windows 10-dator med hjälp av någon av metoderna nedan.

Som vanligt har vi försökt lista enkla och enkla metoder först och svårare eller komplicerade metoder senare.

Kör nätverksfelsökare

Nätverksfelsökaren i Windows 10 är där för att hjälpa dig att diagnostisera och fixa vanliga nätverksanslutningsproblem på din dator.

Därför bör ditt första alternativ vara att använda nätverksfelsökaren och se om den kan upptäcka källan till nätverksanslutningsproblemet på din dator och fixa det åt dig.

1. Högerklicka på Windows 10 Start-knappen och klicka på Kontrollpanelen

2. Kontrollera att du befinner dig i kategorivyn på kontrollpanelskärmen och klicka på länken Sök och fixa problem under avsnittet System och säkerhet (se bild nedan)

3. Klicka på Internet-anslutningar på nästa skärm för att starta processen för att hitta och fixa problem med internetanslutningen på din dator.

Kör nätverksfelsökningskommandon

I den här metoden måste du köra vissa nätverksfelsökningskommandon för att återställa TCP / IP-stacken, släppa IP-adressen, förnya IP-adressen och spola och återställa cache för DNS-klientupplösare.

1. Högerklicka på Windows 10 Start-knappen och klicka på Command Prompt (Admin)

2. När kommandotolken öppnas skriver du följande kommandon i samma ordning (se bild nedan).

  1. Skriv netsh winsock reset och tryck på Enter.
  2. Skriv netsh int ip reset och tryck på Enter.
  3. Skriv ipconfig / release och tryck på Enter.
  4. Skriv ipconfig / Renew och tryck på Enter.
  5. Skriv ipconfig / flushdns och tryck på Enter.

Obs: Det måste finnas ett utrymme efter ipconfig i steg 3, 4 och 5.

När kommandona har utförts, skriv Exit och tryck på Enter-tangenten för att komma ur fönstret Kommandotolken.

Se till att starta om datorn för att ändringarna ska påverka och se om problemet med att Windows 10 inte kan ansluta till nätverket har lösts på din dator.

Återgå drivrutinen för nätverksadapter

Denna lösning kan hjälpa dig om du kunde ansluta till internet och problemet har börjat nyligen efter att du uppdaterade nätverksadapterdrivrutinen.

1. Högerklicka på Windows 10 Start-knappen och klicka på Enhetshanteraren från menyn som dyker upp.

2. Klicka på nätverksadaptrar på skärmen Device Manger för att utöka posten (se bild nedan)

3. Högerklicka på nätverksadaptern för din dator från den utvidgade listan och klicka på Egenskaper (se bild ovan)

4. På Egenskapsskärmen klickar du på fliken Drivrutin och väljer Återvinn drivrutin.

Obs! Om knappen Återuppspelning av drivrutin inte är tillgänglig, betyder det att det inte finns någon drivrutin tillgänglig att rulla tillbaka till.

5. När du har rullat tillbaka till den tidigare versionen av drivrutinen startar du om datorn för att ändringarna ska träda i kraft.

Tips: Om du har svårt att hitta nätverksadaptern för din dator, leta efter något som säger Network eller 802.11b eller har WiFi i den.

Uppdatera nätverksadapterns drivrutin

Nätverksanslutningsproblemet på din dator kan bero på en föråldrad nätverksadapterdrivrutin, särskilt om du nyligen har uppgraderat till Windows 10 och även om datorn inte har installerat en uppdatering för drivrutinen.

För att uppdatera drivrutinen behöver du en annan dator med en fungerande internetuppkoppling. Besök webbplatsen för din nätverksadaptertillverkare, ladda ner de senaste drivrutinerna till en USB-enhet och följ stegen nedan.

1. Högerklicka på Windows 10 Start-knappen och klicka på Enhetshanteraren från menyn som dyker upp.

2. Klicka på nätverksadaptrar på enheten Manger-skärmen för att utöka posten. Detta listar alla nätverkskort som installerades på din dator.

3. Högerklicka på nätverksadaptern för din dator från den utvidgade listan och klicka på Uppdatera drivrutinsprogramvara (se bild ovan)

4. Följ sedan instruktionerna för att installera den uppdaterade drivrutinen som du laddat ner till USB-enheten.

5. När du har installerat den uppdaterade drivrutinen, starta om datorn och se om nätverksanslutningsproblemet på din dator har rättats.

Tips: Om du har svårt att hitta nätverkskortet, leta efter något som säger Network eller 802.11b eller har WiFi i det.

Avinstallera drivrutinen för nätverksadapter

Om du inte kan lösa problemet efter att ha försökt uppdatera drivrutinen, kan avinstallering av drivrutinen och låta din Windows 10-dator automatiskt installera tillbaka en ny drivrutin hjälpa till att fixa nätverksanslutningsproblemet på din dator.

Innan du avinstallerar drivrutinen rekommenderas att du skapar en manuell återställningspunkt på din dator, så att du kan återställa datorn med återställningspunkten om Windows 10 inte kan installera en ny drivrutin igen och den befintliga drivrutinen raderas.

1. Högerklicka på Windows 10 Start-knappen och klicka på Enhetshanteraren från menyn som dyker upp.

2. Klicka på nätverksadaptrar på enheten Manger-skärmen för att utöka posten. Detta listar alla nätverkskort som installerades på din dator.

3. Högerklicka på nätverksadaptern för din dator från den utvidgade listan och klicka på Avinstallera (se bild ovan)

Obs: Om du ser för många poster, leta efter något som säger Network eller 802.11b eller har WiFi i det.

4. Du kommer att se en popup-varning som säger "Du håller på att avinstallera den här enheten från din dator", klicka på OK för att avinstallera.

5. Starta om datorn, Windows bör automatiskt installera rätt drivrutin för nätverksadaptern.

Som nämnts ovan kan du i fall av problem enkelt ångra ändringarna på din dator och komma tillbaka till var du var genom att återställa datorn med hjälp av en manuell systemåterställningspunkt som du skapat innan du fortsatte med dessa steg.