Så här aktiverar du en USB-utgång på en Panasonic DVD-inspelare

Videobandspelare var relativt ointelligenta videoinspelare, med bara minnet och anslutningen som behövs för att spela in och spela upp en TV-signal. Moderna DVD-inspelare från stora tillverkare som Panasonic är betydligt mer sofistikerade och innehåller ofta stora hårddiskar för lagring och USB-anslutningar för överföring av data till och från datorer, videokameror och USB-flashenheter.

Utgång till USB

Att ansluta till en USB-enhet med de flesta Panasonic DVD-inspelare är en enkel fråga om att ansluta din externa enhet till USB-anslutningen. De flesta modeller sedan början av 2000-talet har använt USB 2.0, även om några tidiga inspelare använde version 1.1 och USB 3.0 kommer att börja hitta sina avancerade modeller under de närmaste åren. När den USB-kompatibla enheten har satts i visar DVD-inspelaren sin USB-menyskärm. Från den punkten kan du använda fjärrkontrollen och skärmmenyerna för att kopiera data från USB-källan eller exportera data till USB-enheten.

Enhetstyper

Om du ansluter din dator till DVD-inspelaren fungerar den som en extern hårddisk eller USB-enhet. Du kan bläddra i mediefiler på datorn eller exportera dem från din DVD-inspelare. Videokameror, stillkameror och MP3-spelare kan också anslutas för dataöverföring. De flesta DVD-inspelare stöder inte bussström, så dessa enheter måste ha sin egen strömförsörjning i stället för att dra spänning från USB-porten. Det här är inte ett problem med USB-minnen med låg effekt, men de måste formateras först på din dator.

Stödda format

Enskilda Panasonic-inspelare kan variera något i de dataformat de stöder, men stödet för de viktigaste ljud- och videoformaten bör vara universellt. Inspelare kan importera och exportera stillbilder i JPG-format från digitala stillkameror och videokameror och ljud i MP3-format. Video kan överföras från videokameror, datorer eller USB-minne i MPEG 2, MPEG 4 och DIVX-format. Datorer och andra digitala videokällor kan också överföra standard- eller HD-video till inspelaren.

Diverse

Var försiktig så att du inte kopplar bort USB-enheten medan DVD-inspelaren importerar eller exporterar data, eftersom detta skapar en risk för dataförlust. Det är särskilt viktigt med USB-flashenheter, så det är klokt att säkerhetskopiera dina data innan du överför den till DVD-inspelaren. Många flash-enheter har en lysdiod som blinkar under dataöverföring för att minska risken för att detta inträffar av misstag. Vissa USB-flashenheter kanske inte fungerar med en specifik DVD-inspelare, även om de fungerar på andra enheter. Detta kan vara frustrerande, men det är inte ovanligt. Testa en annan USB-enhet, helst från en annan tillverkare.