Hur man skapar ett gästkonto på skrivbordet

När du skapar ytterligare användarkonton på din dator kan du dela enheten med andra utan att äventyra säkerheten för dina personuppgifter. Varje användare får ett unikt skrivbord med möjlighet att konfigurera individuella inställningar, mappar, e-post och annan privat information. Förutom de fullständiga användarkontona kan du också lägga till ett gästkonto och erbjuda anonyma användare begränsad och tillfällig åtkomst till några av datorns appar och filer.

På en PC

På en Windows-maskin är gästkontot aktiverat från kontrollpanelen. Skriv "Kontrollpanelen" (utan citat) på startskärmen och klicka sedan på "Kontrollpanelen" i listan med sökresultat. Klicka på "Ändra kontotyp" under "Användarkonton och familjesäkerhet" och välj "Gästkonto". När du klickar på "Slå på" -knappen visas gästkontoåtkomst som ett alternativ på den första inloggningsskärmen.

På en Mac

Gästkontoinställningarna är konfigurerade på ungefär samma sätt på en Mac som en dator. Välj först "Systeminställningar" från Apple-menyn och välj "Användare och grupper" i listan över tillgängliga alternativ. Välj "Gästanvändare" till vänster och markera alternativet "Tillåt gäster att logga in på den här datorn." Gästkontot blir tillgängligt för val.