Hur man fixar Mac som visar fel tid och datum

Det är sällsynt att en Mac visar fel tid och datum. Detta kan dock hända på en Mac som har legat i viloläge eller inte är ansluten till internet länge. Lyckligtvis är det i de flesta fall lätt att fixa klockan på en Mac som visar fel tid och datum.

Fix Mac Visar fel tid och datum

Generellt sett är Mac inställd på att uppdatera sina klockor automatiskt genom att ansluta till Apples pålitliga tidstjänst (time.apple.com) med en internetanslutning. Detta förklarar varför en Mac som inte har varit ansluten till internet på länge kan visa felaktigt datum och tid.

Bortsett från detta kan det finnas andra skäl till att din Mac visar fel tid, allt från en förändring i tidszon (när du reser) till mindre programfel som kan hindra en Mac från att uppdatera sin klocka.

Låt oss ta en titt på Hur du fixar en Mac som visar fel tid och datum.

Starta om din Mac

Den enkla processen att starta om en dator har förmåga att fixa mindre programvaruproblem och fixa problem. Därför bör du aldrig förhindra detta enkla steg att starta om din Mac för att se om det kan åtgärda fel tid och datum på din Mac.

1. Klicka på Apple-ikonen i det övre vänstra hörnet på skärmen och klicka sedan på Starta om från rullgardinsmenyn.

Kontrollera datum och tid på Mac

Följ stegen nedan för att se till att din Mac verkligen är konfigurerad för att ställa in sin tid automatiskt genom att ansluta till Apples tidstjänst.

1. Klicka på Apple-ikonen i den översta menyfältet på din Mac och klicka sedan på alternativet Systeminställningar i rullgardinsmenyn.

2. Klicka på alternativet Datum och tid på skärmen Systeminställningar.

3. På nästa skärm, se till att alternativet för att ställa in datum och tid automatiskt är aktiverat (se bild nedan)

4. Aktivera alternativet för Ställ in datum och tid automatiskt, om det inte är aktiverat på din enhet.

Obs: Du måste vara inloggad på ditt administratörskonto för att aktivera eller inaktivera alternativet för ”Ställ in datum och tid automatiskt”.

Rätt datum och tid manuellt på Mac.

Som nämnts ovan kan din Mac i slutändan visa fel tid när du råkar korsa en tidszon när du reser och också på grund av mindre programfel på din Mac. I ett sådant fall kan du korrigera klockan på din Mac manuellt genom att följa stegen nedan.

1. Klicka på Apple-ikonen i den översta menyfältet på din Mac och klicka sedan på alternativet Systeminställningar i rullgardinsmenyn.

2. Klicka på alternativet Datum och tid på skärmen Systeminställningar.

3. På skärmen Datum och tid avmarkerar du först alternativet att ställa in datum och tid automatiskt och sedan korrigera datum och tid manuellt efter behov (se bild nedan).

Låt Mac ställa in tidszon automatiskt

Om du ofta reser kan du konfigurera din Mac så att den automatiskt ställer in tidszon genom att använda Location Services. Det här alternativet är lämpligt om du reser ofta och du inte har några problem med att aktivera Location Services på din enhet.

1. Klicka på Apple-ikonen i den övre menyfältet på din Mac och klicka sedan på alternativet Systeminställningar i rullgardinsmenyn.

2. Klicka på alternativet Datum och tid på skärmen Systeminställningar.

3. På skärmen Datum och tid klickar du först på fliken Tidszon och aktiverar sedan alternativet Ställ in tidszon automatiskt (se bild nedan).

4. Du kommer nästa tid att se en popup som informerar dig om att Location Services inte är aktiverade på din enhet. Klicka på Öppna sekretessinställningar ... -knappen.

5. På skärmen Säkerhet och integritet aktiverar du först Location Services och klickar sedan på knappen Detaljer ... bredvid System Services (se bild nedan).

6. På nästa skärm, Aktivera alternativet för att ställa in tidszon och tryck på Klar.

Med den här inställningen kan din Mac uppdatera datum och tid baserat på enhetens plats. När du korsar tidszoner kommer din Mac att använda Location Services för att spåra din plats och använda en lämplig tidszon för att justera datum och tid på din Mac.