Finns det appar för FM-sändare för iPhones?

Medan iPhone är en kapabel enhet som innehåller interna högtalare, kanske volymen inte är tillräckligt hög för att du ska kunna njuta av din favoritmusik i din bil. Tredjepartsproducenter tillverkar FM-sändare som låter dig njuta av musik från din iPhone via bilens högtalare via FM-radio, men du kanske tycker att de flesta sändarnas fel gör att du vill ha mer. Din iPhone kan dock anslutas till bilens stereo på andra sätt.

FM-sändare

En grundläggande FM-sändare ansluts till din iPhone, vanligtvis via dockningsanslutningen. Antingen söker enheten automatiskt efter FM-stationen med lägst aktivitet att använda, eller så kan du ställa in stationen manuellt. Du kan sedan ställa in den stationen på bilens radio för att lyssna på innehåll från din iPhone. Dussintals FM-sändare är tillgängliga av företag som iCandy, Griffin och Belkin. Vissa sändare är emellertid utsatta för störningar från andra enheter som använder radiovågorna, vilket leder till inkonsekvent prestanda och tillfälliga bortfall.

Blåtand

En ökande mängd bilstereo kommer nu med Bluetooth-funktionalitet, och du kanske tycker att det här är ett bättre alternativ. Du kan para ihop din iPhone med vilken Bluetooth-enhet som helst och använda den för att lyssna på musik eller samtal från bilens högtalare. Om din bils radio inte är kompatibel med Bluetooth-teknik kan du också köpa Bluetooth-mottagare som ansluts till bilens extrauttag för att tillhandahålla Bluetooth-funktioner. Vissa, som AirCast Auto HandsFree från Belkin, innehåller också en mikrofon så att du kan ringa samtal. JVC och Panasonic gör också Bluetooth-adaptrar till din bil, som inte lider av störningar som kan plåga FM-sändare.

USB-kontakt

Det kanske enklaste och effektivaste sättet att njuta av musik från din iPhone via bilens högtalare är med en USB-kabel. Med nyare stereor som har USB-portar kan du kanske använda din vanliga dockningskabel mellan din iPhone och stereo. CD-IU51V-adaptern från Pioneer använder en iPhone-dockningskabel till både en USB-kontakt och minikontakt, medan andra kan kräva att du installerar kablar manuellt. Oavsett den exakta metoden behöver du inte lita på några radiovågor, så störningar kommer inte att vara ett problem. Kablar kan också ladda din iPhone när den används.

Kassettadapter

Med så många nya tekniker kanske du har glömt bort kassettadaptrar. De finns dock fortfarande, och du kan använda en för att lyssna på musik från din iPhone i din bil. Adaptern ansluts till ljuduttaget på din telefon, medan den andra änden av sladden är ansluten till en kassett som du sätter i din äldre radio. Tråden kan vara ömtålig, så du bör vara försiktig när du hanterar adaptern.