Hur du ansluter Android-telefon till TV trådlöst

Det finns ingen mening med att krama runt den lilla skärmen på din telefon när samma bild eller video enkelt kan projiceras på den större skärmen på din hemtv. Så låt oss gå vidare och titta på hur du ansluter Android Phone till TV, utan att använda några kablar.

Anslut Android Phone till TV

Om du inte bryr dig om att använda kablar kan du använda MHL (Mobile High-Definition) -kabel för att ansluta Android Phone till TV.

MHL-kablar är i princip USB till HDMI-kablar och är tillgängliga för $ 10 eller mindre. USB-änden ansluts till USB-porten på din Android-telefon och HDMI-änden ansluts till HDMI-porten på TV: n.

Ett annat trådbundet alternativ som kan ansluta Android Phone till TV kallas SlimPort. Den här enheten kan ansluta SlimPort-aktiverade mobila enheter till en rad externa skärmar, inklusive projektorer, PC-skärmar och HDTV-apparater.

Det är dock mycket lättare att ansluta Android Phone till TV via ett WiFi-nätverk och du hittar nedan två enkla metoder för att trådlöst ansluta din Android Phone eller Tablet till TV.

1. Anslut Android Phone till TV med Miracast

Genom att kasta Android-skärmen till TV kan du spegla skärmen på din Android-enhet på den större skärmen på din hemtv och denna funktion är tillgänglig på Android-enheter som kör Android 4.4.2 eller senare.

För att kunna använda Cast-funktionen på Android Phone eller Tablet är det nödvändigt att låta Google Play Services få åtkomst till mikrofonen på din Android-enhet.

Klicka på Inställningar> Appar> Google Play-tjänster> Behörigheter. Flytta skjutreglaget bredvid mikrofonen till PÅ-position på Permissions-skärmen.

När du har tillåtit Google Play Services att få åtkomst till mikrofonen kan du följa stegen nedan för att kasta Android-skärmen till TV via ett WiFi-nätverk.

1. Se till att din TV och Android-telefon är anslutna till samma WiFi-nätverk.

2. Tryck på Input-knappen på fjärrkontrollen på din TV och välj alternativet Screen mirroring.

3. På din Android-telefon trycker du på Inställningar> Display> Cast.

Obs: Det här alternativet kan märkas som skärmspegling, gjutskärm, Miracast eller trådlös skärm på din Android-telefon.

4. På Cast-skärmen klickar du på TV: n

Om det här är första gången du försöker para din Android-telefon eller surfplatta med TV, kommer du att se en popup-fönster på TV: n som ber dig acceptera eller avvisa anslutningsbegäran.

När du väljer Acceptera kommer skärmen på din Android-telefon eller surfplatta att visas på skärmen på din TV. Varje video eller film som du spelar på din Android-telefon spelas också på skärmen på din TV.

2. Anslut Android Phone till TV med Chromecast

Om du inte kan använda Cast-alternativet kan du använda Google Home App och en billig enhet som heter Chromecast för att ansluta Android Phone till TV.

Du kan köpa Google Chromecast-enhet för så lite som $ 35 och enkelt konfigurera Chromecast med hjälp av anvisningarna i den här artikeln: Så här ställer du in Chromecast på Android Phone.

När din Chromecast-enhet har konfigurerats kan du följa stegen nedan för att ansluta Android Phone till TV med Google Home App.

1. Ladda ner och installera Google Home App på din Android-telefon från Google Play Store.

2. Öppna Google Home-appen och tryck på 3-rads-menyikonen längst upp till vänster på skärmen.

3. Klicka på Cast-skärm / ljudalternativ från menyn som visas.

4. På popup-fönstret som visas klickar du på namnet på din Chromecast-enhet (se bild nedan)

Obs: Om du inte ser ett popup-fönster ser du en Cast Screen / Audio-knapp. Klicka på den här knappen

Inom några sekunder ser du skärmen på din Android-telefon visas på den stora skärmen på din hemtv.