Hur gör du dina titlar på texter sticker ut på Tumblr?

När du skapar en ny Tumblr-blogg genererar systemet en standardmall som har inställningar som du kan justera. Som Tumblr noterar ger denna flexibilitet dig möjligheten att välja din bloggsida mer tilltalande och ge den en personlig touch. Även om du inte förstår HTML kan du tillämpa en enkel uppdatering av mallen så att titlarna i dina textinlägg sticker ut.

Webbstyling 101

Webbplatsägare ändrar hur deras webbsidor ser ut genom att lägga till Cascading Style Sheet-attribut och värden i sin kod. Färgattributets värde bestämmer till exempel ett objekts färg. Människor använder attributet bakgrundsfärg till färgbakgrunder. Du kan också använda attributet font-size för att ändra ett textelements teckensnitt. Genom att tillämpa en eller flera CSS-attribut på din Tumblr-bloggs HTML-kod kan du anpassa dess element.

Hitta din mallkod

Om du besöker din Tumblr-instrumentpanel och klickar på "Anpassa" kan du öppna HTML-redigeraren genom att klicka på "Redigera HTML" i anpassningstematets vänstra panel. Om du inte ser "Redigera HTML" rullar du till toppen av panelen för att hitta den. När sidan öppnas trycker du på "Ctrl-F" och skriver "post .title" i sökrutan (utan citat). Redaktören hoppar till raden kod som läser "#wrapper #content .post .title {."

Formatera din HTML

CSS-attribut som du lägger till efter den kodraden du hittade avgör hur dina inläggstitlar ser ut. Testa detta genom att klistra in "färg: röd; bakgrundsfärg: gul; textdekoration: understrykning;" efter den raden. Använd inte offert. Dessa tre attribut ändrar färg, bakgrundsfärg och textdekoration för dina inläggstitlar till rött, gult och understruket. Klicka på "Uppdatera förhandsgranskning" följt av "Spara" och besök din Tumblr-instrumentpanelsida. Klicka på din profilbild så ser du din bloggsida som andra gör. Inlägg som har titlar visar de nya attributen du lagt till.

Håll din blogg fräsch

Ändra värdena på dina CSS-attribut när du vill utforma titeltexten annorlunda. Om du till exempel vill ha grön text på en röd bakgrund en dag, kan du ändra de befintliga färgerna till de två färgerna. Du kan också ersätta understrykning med överstreck, genomgående eller ingen. Om du också vill ändra din teckenstorlek klistrar du in "font-size: 22px" i slutet av koden du lade till. Använd inte offert. Ersätt 22 med den pixelstorlek som du vill använda för din text. I det här exemplet skulle storleken vara 22 pixlar. Större värden skapar större text och mindre värden skapar mindre text. Besök en webbplats som W3Schools.com som visar namnen på andra färger som du kan använda för att utforma din blogg (länk i Resurser).